Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kolbászos gombóc
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kolbászos gombóc.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
35
perc
perc
Sütés/főzés
47
perc
perc
Teljes idő
1
óra
óra
22
perc
perc
Fogás
főétel
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
772
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
3
db
burgonya
nagy
só
ízlés szerint
20
dkg
kolbász
50
dkg
liszt
1
db
vöröshagyma
1
evőkanál
zsír
Elkészítés
A burgonyákat megpucoljuk, egyenletes kockákra daraboljuk, majd alacsony tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.
A puha burgonyát a főzőlében krumplinyomóval homogén állagúvá törjük, majd sózzuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
A kolbászt megpucoljuk a héjától, majd finom kockákra vágjuk.
A kihűlt burgonyapürét a liszttel összedolgozzuk, amíg sima és jól formázható tésztát nem kapunk.
A tésztát lisztes felületen kinyújtjuk, majd egyenletes csíkokra és azután kockákra szeleteljük.
Mindegyik tésztakockára helyezzünk egy darabka kolbászt, majd a kockák négy sarkát összecsipkedjük, így formálva a gombócokat.
Egy nagy lábasban sós vizet forralunk, majd a gombócokat beleengedjük és óvatosan megkeverjük, hogy ne ragadjanak össze.
A vöröshagymát finomra szeleteljük, és a sertészsíron üveges állagúra pároljuk.
Amint a gombócok feljönnek a víz tetejére, kivesszük őket egy szűrőkanállal, majd a párolt hagymával meghintjük.
Finoman összeforgatjuk, hogy a hagyma jól befedje a gombócokat.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Kolbászos gombóc-hoz!
Tápérték
Kalória:
772
kcal
Szénhidrát:
126
g
Fehérje:
24
g
Zsír:
18
g
Telített zsír:
6
g
Többszörösen telítetlen zsír:
3
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
8
g
Trans Fat:
0.1
g
Koleszterin:
39
mg
Nátrium:
627
mg
Kálium:
971
mg
Élelmi rost:
7
g
Cukor:
3
g
Vitamin A:
41
IU
Vitamin C:
34
mg
Kalcium:
49
mg
Vas:
8
mg
Keyword
Burgonya, Kolbász, Liszt, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!