Go Back
+ servings
Kolbászos gombóc

Kolbászos gombóc

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kolbászos gombóc.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 35 perc
Sütés/főzés 47 perc
Teljes idő 1 óra 22 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 772 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A burgonyákat megpucoljuk, egyenletes kockákra daraboljuk, majd alacsony tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.
  • A puha burgonyát a főzőlében krumplinyomóval homogén állagúvá törjük, majd sózzuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
  • A kolbászt megpucoljuk a héjától, majd finom kockákra vágjuk.
  • A kihűlt burgonyapürét a liszttel összedolgozzuk, amíg sima és jól formázható tésztát nem kapunk.
  • A tésztát lisztes felületen kinyújtjuk, majd egyenletes csíkokra és azután kockákra szeleteljük.
  • Mindegyik tésztakockára helyezzünk egy darabka kolbászt, majd a kockák négy sarkát összecsipkedjük, így formálva a gombócokat.
  • Egy nagy lábasban sós vizet forralunk, majd a gombócokat beleengedjük és óvatosan megkeverjük, hogy ne ragadjanak össze.
  • A vöröshagymát finomra szeleteljük, és a sertészsíron üveges állagúra pároljuk.
  • Amint a gombócok feljönnek a víz tetejére, kivesszük őket egy szűrőkanállal, majd a párolt hagymával meghintjük.
  • Finoman összeforgatjuk, hogy a hagyma jól befedje a gombócokat.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kolbászos gombóc-hoz!

Tápérték

Kalória: 772kcalSzénhidrát: 126gFehérje: 24gZsír: 18gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 39mgNátrium: 627mgKálium: 971mgÉlelmi rost: 7gCukor: 3gVitamin A: 41IUVitamin C: 34mgKalcium: 49mgVas: 8mg
Keyword Burgonya, Kolbász, Liszt, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!