A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával. A vajat, cukrot és tojásokat habosítsuk fel egy tálban. Adjuk hozzá a forró mézet és a tejfölt, majd fokozatosan keverjük hozzá a lisztes keveréket. Osszuk el az összegyúrt tésztát 5 egyenlő részre.
Mindegyik tésztalapot süssük aranybarnára 175°C-os előmelegített sütőben, kb. 8-9 percig.
A cukrot és a darált diót egy kis tejben főzzük fel közepes lángon, míg sűrű nem lesz. Hagyjuk kihűlni. Egy másik tálban habosítsuk fel a vajat, majd keverjük hozzá a diós masszát.
A kész tésztalapokat locsoljuk meg cukros-rumos sziruppal (külön előkészítendő), majd kenjük meg a diós krémmel. Ismételjük meg, míg az összes lapot és krémet fel nem használjuk.
Egy lábasban forraljuk a vizet és a cukrot, míg sűrű szirupot nem kapunk. Tetszés szerint adjunk hozzá kakaóport. Főzzük még néhány percig, majd vegyük le a tűzről és keverjünk bele egy dió nagyságú vajat.
A elkészített mázzal vonjuk be a lepényt.
A lepényt érdemes 2 nappal azelőtt elkészíteni, mielőtt felszolgáljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.