Go Back
+ servings
Felül nézetből készült kép látható, melyen zöld színű, puha és habos Zefír édességek sorakoznak egy sötét fa deszkán, mely be van hintve finom, fehér porcukorral. A Zefírek tetején apró csokoládé darabokkal vannak díszítve. A porcukor és a csokoládé darabok kontrasztja kiemeli a Zefírek lágy zöld színét.

Zefír

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Zefír.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás desszert
Konyha Orosz
Mennyiség 4 főre
Kalória 385 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Ossza meg a cukrot két részre, az első 23 dkg, a második 14dkg.
  • Az almapürét keverje össze a 14 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, és hagyja állni, amíg a cukor feloldódik. A hagyományos mártás ezen recept számára nem megfelelő, mert sok benne a cukor és a zefír darabos és túl édes lesz.
  • Oldja fel az agar-agart a vízben (nem cserélhető ki zselatinnal, mivel a tulajdonságaik különböznek, ezt az összetevőt az internetes boltokban találhatja meg, az ára megfizethető). Forralja fel a keveréket.
  • Adj hozzá 23 dkg cukrot, keverje össze és főzze addig, amíg a keverék nem lesz sűrű és ragacsos. Ha csepeg, akkor még nincs kész. Vegye le a tűzről és hagyja állni (40°C-on kezd sűrűsödni).
  • Térjünk vissza az almapüréhez, a cukor már feloldódott benne, most adhat hozzá egy tojásfehérje felét (nehéz pontosan kettéosztani, tehát ha nem pontosan a fele, ne aggódjon) és kezdjen el felverni.
  • Amikor a keverék elkezd fehéredni, adja hozzá a maradék tojásfehérjét és verje fel újra.
  • Folyamatos keverés közben lassan adja hozzá az agar-agar keveréket. 40°C-on az agar-agar elkezd sűrűsödni, ezért verje a zefírt ezen a hőmérsékleten.
  • Ezen a ponton hozzáadhat színezéket, ha szeretné. Cseppentsen néhány cseppet a zefírbe és keverje el, amíg egyenletes nem lesz.
  • Tegye a kapott zefír keveréket egy cukrásztasakba (ha nincs ilyen táskája, készíthet egyet egy sima papírlapból, amelyet kúp alakúra teker és vág egy lyukat a végén).
  • Egyenletes felületre, például egy deszkára vagy egy sűrű alátétre, amire a zefírt lehet tenni, szórjon porcukrot (ha nincs porcukor, használhat lisztet, nem olyan finom, de a zefír nem ragad hozzá).
  • Miután a zefír megtartotta a formáját, díszítheti, például csokoládé vagy nápolyi morzsával. Most használtam fahéjat is, az eredmény nagyon ízletes volt.
  • Pár óra múlva a zefír már fogyasztható. Ha minden helyesen volt elvégezve és a termékek minősége nem volt kérdéses, akkor a munkája eredménye egy klasszikus desszert lesz, puha, enyhén savanykás és illatos.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Zefír-hez!

Tápérték

Kalória: 385kcalSzénhidrát: 99gFehérje: 1gZsír: 0.4gTelített zsír: 0.003gTöbbszörösen telítetlen zsír: 0.01gNátrium: 17mgKálium: 61mgÉlelmi rost: 1gCukor: 97gVitamin A: 9IUVitamin C: 0.3mgKalcium: 16mgVas: 1mg
Keyword Agar-agar, Cukor, Fahéj, Vaníliás cukor, Zefír
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!