Go Back
+ servings
Egy ízletes és egészséges török inspirációjú lencse-köles vagdalt, amely tökéletes választás vegetáriánusoknak és húsevőknek egyaránt

Török lencse-köles vagdalt

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Török lencse-köles vagdalt.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 356 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Hámozza meg a vöröshagymát, majd vágja apró kockákra.
  • Mossa meg a vörös lencsét és a kölest egy finom szűrőben. Tegye egy nagy fazékba, és öntse fel annyi vízzel, hogy kb. kétujjnyi vastagságban ellepje. Sózza meg a vizet.
  • Forralja fel a vizet, majd csökkentse közepes hőfokra és főzze a lencsét és a kölest 15-20 percig, vagy amíg mindkettő megpuhul. Ha kész, szűrje le a felesleges vizet és hagyja kihűlni.
  • Egy serpenyőben melegítse fel az olívaolajat, majd adjon hozzá aprított hagymát. Párolja 10 percig, míg a hagyma üveges nem lesz.
  • Az utolsó 2 percben keverje hozzá a paradicsompürét és a paprikakrémet a hagymához. Forralja fel a keveréket, majd vegye le a tűzről és szórja meg őrölt római köménnyel.
  • Keverje össze a fűszeres hagymát a lencsés köles keverékkel egy nagy tálban. Ízesítse sóval és borssal.
  • A kész masszából, vizes kézzel vegyen ki egy-egy evőkanálnyi mennyiséget és formázzon belőle gombócokat.
  • Tálalja a gombócokat egy szép tányéron, és kínálja mellé a kedvenc köretével.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Török lencse-köles vagdalt-hoz!

Tápérték

Kalória: 356kcalSzénhidrát: 48gFehérje: 15gZsír: 9gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gNátrium: 300mgKálium: 134mgÉlelmi rost: 8gCukor: 1gVitamin A: 67IUVitamin C: 3mgKalcium: 46mgVas: 5mg
Keyword Köles, lencse, Olívaolaj, Paprikakrém, Paradicsompüré, Római kömény, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!