Reszeljük le a marcipánt egy nagyobb lyukú reszelőn, majd robotgép segítségével dolgozzuk össze a porcukorral és a tojásokkal.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a marcipános krémhez. Ezután keverjük hozzá az olvasztott vajat is.
Simítsuk a tésztát egy sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe. Süsük kb. 15 percig 180 fokon.
A megsült tésztát helyezzük rácsra, és hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a darált diót, a porcukrot és a tejet. Keverjük bele a puha vajat is.
Vágjuk a tésztát két rétegre. Az alsó lapot tegyük süteményes tálra, majd kenjük meg bőségesen sárgabarack lekvárral. Fedjük be a felső lappal, amire kenjük rá a diókrémet.
A diókrém tetejét vonjuk be olvasztott csokoládéval.