Go Back
+ servings
Bálint szelet: Egy szelet réteges sütemény egy tányéron, ahol világosbarna tésztaalap, középen narancssárga lekvárréteg, és a tetején egy sötét csokoládéréteg látható.

Bálint szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bálint szelet.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 50 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 733 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a tetejére:

a töltelékhez:

  • sárgabaracklekvár

Elkészítés
 

  • Reszeljük le a marcipánt egy nagyobb lyukú reszelőn, majd robotgép segítségével dolgozzuk össze a porcukorral és a tojásokkal.
  • Keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a marcipános krémhez. Ezután keverjük hozzá az olvasztott vajat is.
  • Simítsuk a tésztát egy sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe. Süsük kb. 15 percig 180 fokon.
  • A megsült tésztát helyezzük rácsra, és hagyjuk kihűlni.
  • Keverjük össze a darált diót, a porcukrot és a tejet. Keverjük bele a puha vajat is.
  • Vágjuk a tésztát két rétegre. Az alsó lapot tegyük süteményes tálra, majd kenjük meg bőségesen sárgabarack lekvárral. Fedjük be a felső lappal, amire kenjük rá a diókrémet.
  • A diókrém tetejét vonjuk be olvasztott csokoládéval.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bálint szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 733kcalSzénhidrát: 88gFehérje: 14gZsír: 38gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 14gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 0.3gKoleszterin: 83mgNátrium: 200mgKálium: 353mgÉlelmi rost: 5gCukor: 47gVitamin A: 390IUVitamin C: 2mgKalcium: 126mgVas: 5mg
Keyword Bálint szelet, Diókrém, Házi cukrászat, Házi süti, Ínyenc csemege, Klasszikus recept, Magyar sütemény, marcipán, Sárgabaracklekvár, Sütemény készítés, Ünnepi desszert
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!