Go Back
+ servings
Aranybarna, jól megsült sonkás-sajtos batyu papíron, megfelelően hajtogatott zárt szélekkel.

Sonkás-sajtos batyu

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sonkás-sajtos batyu.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás meleg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 818 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 csomag leveles tészta kb. 500 g
  • 20 dkg füstölt sonka vékony szeletekre vagy apró kockákra vágva
  • 2 db tojás főtt, lehűtve és felaprítva
  • 5 dkg trappista sajt
  • 2 evőkanál sajtkrém fokhagymás
  • 1 db paprika apróra vágva

Elkészítés
 

  • Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
  • Oszd el a leveles tésztát négy egyenlő részre. Hagyj egy kis helyet a széleken a könnyebb hajtogatáshoz.
  • A tészta közepére halmozd a sonkát, a főtt tojást, a reszelt sajtot, és a paprikát.
  • Kenj minden tészta darabot meg egyenletesen a fokhagymás sajtkrémmel.
  • Hajtsd be a tészta széleit, hogy zárt batyu formájú legyen. Ügyelj arra, hogy a töltelék ne szivárogjon ki.
  • Helyezd a batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd őket kb. 20 percig, amíg a tészta aranybarna és ropogós nem lesz.
  • Tálald melegen, frissen. A maradék batyukat másnap is megmelegítheted a mikrohullámú sütőben.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sonkás-sajtos batyu-hoz!

Tápérték

Kalória: 818kcalSzénhidrát: 58gFehérje: 29gZsír: 67gTelített zsír: 21gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 34gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 156mgNátrium: 567mgKálium: 371mgÉlelmi rost: 2gCukor: 3gVitamin A: 1274IUVitamin C: 38mgKalcium: 132mgVas: 4mg
Keyword Füstölt sonka, Hajtogatás, Leveles tészta, Magyar konyha, Meleg előétel, paprika, Sajtkrém, Sütés, Sütőpapír, Trappista sajt
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!