Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Sonkás-sajtos batyu
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sonkás-sajtos batyu.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
20
perc
perc
Sütés/főzés
20
perc
perc
Teljes idő
40
perc
perc
Fogás
meleg előétel
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
818
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
1
csomag
leveles tészta
kb. 500 g
20
dkg
füstölt sonka
vékony szeletekre vagy apró kockákra vágva
2
db
tojás
főtt, lehűtve és felaprítva
5
dkg
trappista sajt
2
evőkanál
sajtkrém
fokhagymás
1
db
paprika
apróra vágva
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
Oszd el a leveles tésztát négy egyenlő részre. Hagyj egy kis helyet a széleken a könnyebb hajtogatáshoz.
A tészta közepére halmozd a sonkát, a főtt tojást, a reszelt sajtot, és a paprikát.
Kenj minden tészta darabot meg egyenletesen a fokhagymás sajtkrémmel.
Hajtsd be a tészta széleit, hogy zárt batyu formájú legyen. Ügyelj arra, hogy a töltelék ne szivárogjon ki.
Helyezd a batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd őket kb. 20 percig, amíg a tészta aranybarna és ropogós nem lesz.
Tálald melegen, frissen. A maradék batyukat másnap is megmelegítheted a mikrohullámú sütőben.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Sonkás-sajtos batyu-hoz!
Tápérték
Kalória:
818
kcal
Szénhidrát:
58
g
Fehérje:
29
g
Zsír:
67
g
Telített zsír:
21
g
Többszörösen telítetlen zsír:
8
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
34
g
Trans Fat:
0.01
g
Koleszterin:
156
mg
Nátrium:
567
mg
Kálium:
371
mg
Élelmi rost:
2
g
Cukor:
3
g
Vitamin A:
1274
IU
Vitamin C:
38
mg
Kalcium:
132
mg
Vas:
4
mg
Keyword
Füstölt sonka, Hajtogatás, Leveles tészta, Magyar konyha, Meleg előétel, paprika, Sajtkrém, Sütés, Sütőpapír, Trappista sajt
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!