Keverje össze az élesztőt, a cukrot és 125 ml langyos vizet egy kis tálban, amíg fel nem oldódik. Hagyja 10 percig állni, amíg a keverék buborékolni kezd.
Tegye a lisztet és a sót egy nagy tálba, és készítsen egy mélyedést a közepén. Öntse bele a tejet, a tojásokat és az élesztős keveréket, majd keverje össze. Adja hozzá a mazsolát, az aszalt szőlőt és az almát, majd alaposan keverje össze. Fedje le műanyag fóliával, és tegye félre meleg, huzatmentes helyre 1 órára, vagy amíg a tészta meg nem duplázódik.
Töltse fel egy mélyebb serpenyőt vagy nagyobb fazekat olajjal egyharmadig, és hevítse közepes lángon 160°C-ra (vagy amíg egy kenyérkocka 40 másodperc alatt aranybarnára sül). Dolgozzon kis adagokban, kétféle desszertkanállal formázzon 6 cm-es gombócokat, majd óvatosan dobja őket az olajba, és süsse őket mélyen, 5 percig, vagy amíg aranybarna és átsült nem lesz. Vegye ki őket egy lyukacsos kanállal, és csepegtesse le papírtörlőn.
Bőven szórja meg a fánkokat porcukorral, és tálalja azonnal.