Go Back
+ servings
Sárgarépa chiffon torta

Sárgarépa chiffon torta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sárgarépa chiffon torta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 15 perc
Fogás desszert
Konyha Amerikai
Mennyiség 8 főre
Kalória 141 kcal

Hozzávalók
  

  • 2.2 dl szójatej
  • 1 g lenmagliszt
  • 12 ml kókuszolaj
  • 15 ml juharszirup
  • 1 dkg zabliszt
  • 6 g sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • 1 dkg mandulaliszt
  • 6 dkg sárgarépa pürésített, fött
  • 35 ml szőlőmagolaj

Elkészítés
 

  • Keverd össze a lenmaglisztet a szójatejjel és tedd félre.
  • Egy tálban keverd össze a tortalisztet, zablisztet, mandulalisztet és a sütőport.
  • Egy másik tálban kombináld a szőlőmagolajat, juharszirupot, kókuszolajat a szójatejes keverékkel, és alaposan keverd össze.
  • Szitáld bele a száraz hozzávalókat a nedves keverékbe három részletben, majd keverd hozzá a sárgarépa pürét.
  • Öntsd a tésztát egy csőrös zsákba, és nyomd bele egy sütőforma mélyedéseibe.
  • Kopogtasd meg a formát és rajzolj köröket a tésztával egy tortateszterrel a légbuborékok eltávolításához.
  • Süsd 180°C-on (356°F) 45 percig, amíg elkészül.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sárgarépa chiffon torta-hoz!

Tápérték

Kalória: 141kcalSzénhidrát: 18gFehérje: 3gZsír: 6gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gNátrium: 99mgKálium: 89mgÉlelmi rost: 1gCukor: 2gVitamin A: 1361IUVitamin C: 2mgKalcium: 93mgVas: 1mg
Keyword Chiffon torta, Édes sütemény, Egészséges desszert, Juharszirup, Kókuszolaj, Légies textúra, Lenmagliszt, Liszt, Mandulaliszt, Sárgarépa, sütőpor, Szójatej, Szőlőmagolaj, Vegán, Zabliszt
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!