Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra és bélelj ki 2 sütőlemezt sütőpapírral.
Szitáld össze a liszteket és a sót, majd keverd össze. Tedd félre.
Krémesítsd a vajat és a cukrot.
Add hozzá a tojást és a vaníliát, keverd össze.
Keverd össze a száraz és nedves összetevőket alacsony sebességen, amíg össze nem állnak.
Nyújtsd ki a tésztát 10mm vastagságúra, és tedd a fagyasztóba 10 percre.
Vágd kör alakúra (kb. 5cm átmérőjű) és süsd 13-15 percig, amíg az élek enyhén aranybarnák lesznek.
Hagyd hűlni a sütőlemezen 5 percig, majd tedd rácsra teljesen kihűlni.
Mályvacukor:
Áztasd be a zselatint 120ml vízben egy kis tálban és tedd félre.
Egy kis lábosban, cukorhőmérővel ellátva, keverd össze a cukrot, a kukoricaszirupot és 80ml vizet. Állítsd közepes-lángon.
Miközben a szirup melegszik, verd fel a tojásfehérjéket alacsony sebességen, amíg habos nem lesz. Add hozzá egy csipet sót.
Amikor a szirup eléri a 100°C-ot, növeld a mixer sebességét a maximumra és folytasd a fehérjék verését.
Amikor a szirup eléri a 118°C-ot, vedd le a tűzről és óvatosan öntsd a tojásfehérjékbe (a mixer továbbra is működik). Kerüld el, hogy a szirup érintkezzen a tál oldalával. Folytasd a tojásfehérjék verését.
Ugyanabban a lábosban olvaszd meg a zselatint. Miután folyékony lett, öntsd a tojásfehérjékhez.
Folytasd a tojásfehérjék verését, amíg a tál teljesen le nem hűl.
Töltsd a mályvacukrot egy nyomózsákba, amely 1A csőrrel van ellátva (vagy hasonló kerek csőrrel).
Nyomd a mályvacukrot a hűlt kekszekre, középen tartva a csőrt, és lassan emeld fel, hogy a mályvacukor "nőjön". Amikor majdnem eléri a keksz széleit, emeld fel a csőröket és ismételd meg, kisebb adagokban a tetejére.
Miután a mályvacukrot rányomtad, ha szeretnéd, gyengéden karamellizáld a tetejét egy fáklyával (ez opcionális). Tedd a kekszeket hűlni egy rácsra, amelyet sütőpapírral bélelt tepsire helyeztél, hogy a mályvacukor megdermedjen.
Ganache/Csokoládé Bevonat:
Egy vízfürdőben olvaszd meg a csokoládét és a vajat.
Miután az elegy megolvadt, keverj hozzá egy csipet sót.
Amíg a csokoládé még folyékony, öntsd rá a kekszek tetejére úgy, hogy minden oldalukat befedje.
Miután minden kekszre ráöntötted a ganachet, hagyd a csokoládét néhány órán át dermedni a tálalás előtt.