Go Back
+ servings
Gomba sörtésztában :Ropogósra sült, aranysárga bundában sült gomba salátaágyon tálalva.

Gomba sörtésztában

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gomba sörtésztában.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás meleg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 366 kcal

Hozzávalók
  

a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés
 

  • Alaposan mosd meg a gombákat, és szükség esetén távolítsd el a száruk végét. Ha nagyobbak, vágd őket félbe vagy szeletekre.
  • Egy tálban keverd össze a lisztet, a sót, és a borsot. Üsd bele a tojást, majd fokozatosan add hozzá a sört, amíg sima, sűrű palacsintatészta-szerű állagot nem kapsz. Hagyd állni a tésztát kb. 10 percig.
  • Egy mély serpenyőben vagy lábasban hevíts olajat. A gombaszeleteket mártsd bele a sörtésztába, majd óvatosan tedd az forró olajba. Süsd őket aranybarnára mindkét oldalukon, ami általában 2-3 percet vesz igénybe oldalanként.
  • Amint a gombák aranybarna színt kaptak, vedd ki őket az olajból, és helyezd őket papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj. Tálald melegen, kedved szerinti mártogatóssal, például tartármártással vagy fokhagymás joghurttal.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Gomba sörtésztában-hoz!

Tápérték

Kalória: 366kcalSzénhidrát: 45gFehérje: 11gZsír: 15gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 41mgNátrium: 604mgKálium: 483mgÉlelmi rost: 3gCukor: 3gVitamin A: 66IUVitamin C: 3mgKalcium: 23mgVas: 3mg
Keyword Egyszerű elkészítés, előétel, Friss hozzávalók, Fritírozás, gomba, Magyar konyha, Mártogatós, Meleg tálalás, Ropogós, Sörtészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!