Alaposan mosd meg a gombákat, és szükség esetén távolítsd el a száruk végét. Ha nagyobbak, vágd őket félbe vagy szeletekre.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sót, és a borsot. Üsd bele a tojást, majd fokozatosan add hozzá a sört, amíg sima, sűrű palacsintatészta-szerű állagot nem kapsz. Hagyd állni a tésztát kb. 10 percig.
Egy mély serpenyőben vagy lábasban hevíts olajat. A gombaszeleteket mártsd bele a sörtésztába, majd óvatosan tedd az forró olajba. Süsd őket aranybarnára mindkét oldalukon, ami általában 2-3 percet vesz igénybe oldalanként.
Amint a gombák aranybarna színt kaptak, vedd ki őket az olajból, és helyezd őket papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj. Tálald melegen, kedved szerinti mártogatóssal, például tartármártással vagy fokhagymás joghurttal.