Go Back
+ servings
Karácsonyi linzer

Karácsonyi linzer

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Karácsonyi linzer.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 496 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A hozzávalókat robotgép segítségével tésztává gyúrjuk és kis időre hűtőbe tesszük.
  • Kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát és az adott formákkal kiszúrjuk. Lehet egy teli-egy lyukas, vagy egy teli-egy teli dióval megrakva. Szóval számoljunk párokat, melyek összeragasztásra kerülnek a lekvárok által (én házi barackdzsemet és meggylekvárt használtam). Amelyik linzerke tetejére vagdalt diófélét (vagy bármit) szórni szeretnénk, kenjük meg tojásfehérjével és úgy rá a felaprított diót.
  • Előmelegített sütőben sütjük 160°C fokon kb. 15-20 percig, színt ne kapjon a linzer, maradjon kellemes sárgás-fehér.
  • Ha kihűltek a linzerek, egy-egy darabot a lekvárral összeragasztunk, porcukorral megszórjuk, és dobozba zárjuk őket, had puhuljanak.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Karácsonyi linzer-hez!

Tápérték

Kalória: 496kcalSzénhidrát: 55gFehérje: 6gZsír: 28gTelített zsír: 17gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gTrans Fat: 1gKoleszterin: 104mgNátrium: 241mgKálium: 67mgÉlelmi rost: 1gCukor: 17gVitamin A: 877IUVitamin C: 1mgKalcium: 21mgVas: 2mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!