Go Back
+ servings
Yorkshire pudding

Yorkshire pudding

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Yorkshire pudding.
4.67 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás desszert
Konyha Angol
Mennyiség 2 főre
Kalória 388 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A sütőt 210°C fokra bekapcsoljuk. A vajat a muffin formákban elosztjuk. A 210°C fokos meleg sütőbe betesszük a muffin formát - kb. 5 percre, illetve addig hagyjuk bent, míg a vaj szinte már füstöl. Ez nagyon-nagyon FONTOS!!!!, mert így "megy fel" szépen a pudding. Míg a vaj "füstölődik" elkészítjük gyorsan a tésztát!
  • A lisztet a sóval összekeverjük. A tojást a hideg (!) vízzel elkeverjük, a liszthez adjuk, majd jöhet a meleg tej. Az egészet összedolgozzuk.
  • A formát a sütőből óvatosan kiemeljük, a tésztát a formákban egyenletesen elosztjuk, majd azonnal visszatesszük a meleg sütő közepébe. s kb. 10-15 percig sütjük, illetve addig, míg a forma fel nem jön, és enyhén barnás színe nem lesz. A sütőt kikapcsoljuk, az ajtót kinyitjuk, a puddingot néhány másodpercig még bent hagyjuk (fontos!! , hogy ne "ijesszük" meg azonnal a hideg levegővel) s a formákból a puddingot meleg tányérokra borítjuk.
  • Ezt a tésztát rostélyoshoz, steakhez és egyéb sült húsokhoz, köretként adják. Lekvárral, vagy édes sziruppal töltve pedig, mint desszert funkcionál.
  • A hagyományos vasárnapi puddingot, ugyanabban a sütőben sütik, mint a húst. Felül a hús. alul pedig a pudding, így a hús szaftja lecsöpög a puddingra.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Yorkshire pudding-hoz!

Tápérték

Kalória: 388kcalSzénhidrát: 48gFehérje: 11gZsír: 16gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gTrans Fat: 1gKoleszterin: 119mgNátrium: 743mgKálium: 164mgÉlelmi rost: 2gCukor: 3gVitamin A: 575IUKalcium: 82mgVas: 3mg
Keyword desszert, fánk
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!