A tojásokat kettéválasztjuk sárgájára és fehérjére. A sárgáját 8 dkg cukorral elkeverjük, és belereszeljük egy narancs héját.
A fehérjét egy dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a tojássárgájához adjuk. Szép lassan óvatos kevergetés mellett a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk. Egy magasabb sütőformában sütőpapíron megsütjük 170°C fokon, körülbelül 10-12 perc alatt.
A maradék cukrot egy edényben felolvasztjuk, és hozzáadjuk a tisztított szedret. Jó puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezt az szederszószt hozzákeverjük a mascarponéhoz.
A megsült piskótát három részbe vágjuk. Legalább 10 cm magasnak kell lennie a 3 szeletnek egymáson. Rétegenként belekenjük a mascarponés szedret.
Közben egy keverőtálban, vízgőzön étcsokoládét hevítünk. A megolvadt csokival bevonjuk teljesen az szedres piskótát. Oldalát és tetejét is.