Go Back
+ servings
Diós kelt kifli

Diós kelt kifli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Diós kelt kifli.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 10 főre
Kalória 715 kcal

Hozzávalók
  

a diótöltelékhez:

Elkészítés
 

  • A cukrot elkeverjük a tejben, majd az élesztőt felfuttatjuk benne.
  • A tojásokat felverjük, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk.
  • A tésztát 2 órán át állni hagyjuk. Utána 32 gombócra osztjuk, kinyújtjuk, megtöltjük a dióval, és kifliket formázunk belőle.
  • Tepsibe tesszük őket, tetejüket tojással megkenjük, majd 1/2 órát állni hagyjuk.
  • Utána előmelegített sütőben megsütjük.
  • Diótöltelék készítése: a diót összekeverjük a porcukorral majd kevés tejjel felfőzzük, vagy forró tejjel leforrázzuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Diós kelt kifli-hez!

Tápérték

Kalória: 715kcalSzénhidrát: 75gFehérje: 13gZsír: 42gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 20gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 1gKoleszterin: 36mgNátrium: 460mgKálium: 274mgÉlelmi rost: 4gCukor: 32gVitamin A: 1004IUVitamin C: 1mgKalcium: 90mgVas: 3mg
Keyword diós, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!