Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Diós kelt kifli
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Diós kelt kifli.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
40
perc
perc
Sütés/főzés
30
perc
perc
Teljes idő
1
óra
óra
10
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
10
főre
Kalória
715
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
50
dkg
liszt
25
dkg
margarin
2
db
tojás
só
2
dl
tej
langyos
2
dkg
élesztő
5
dkg
cukor
a diótöltelékhez:
30
dkg
dió
darált
25
dkg
porcukor
1.5
dl
tej
Elkészítés
A cukrot elkeverjük a tejben, majd az élesztőt felfuttatjuk benne.
A tojásokat felverjük, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk.
A tésztát 2 órán át állni hagyjuk. Utána 32 gombócra osztjuk, kinyújtjuk, megtöltjük a dióval, és kifliket formázunk belőle.
Tepsibe tesszük őket, tetejüket tojással megkenjük, majd 1/2 órát állni hagyjuk.
Utána előmelegített sütőben megsütjük.
Diótöltelék készítése: a diót összekeverjük a porcukorral majd kevés tejjel felfőzzük, vagy forró tejjel leforrázzuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Diós kelt kifli-hez!
Tápérték
Kalória:
715
kcal
Szénhidrát:
75
g
Fehérje:
13
g
Zsír:
42
g
Telített zsír:
7
g
Többszörösen telítetlen zsír:
20
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
13
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
36
mg
Nátrium:
460
mg
Kálium:
274
mg
Élelmi rost:
4
g
Cukor:
32
g
Vitamin A:
1004
IU
Vitamin C:
1
mg
Kalcium:
90
mg
Vas:
3
mg
Keyword
diós, sütemény
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!