Go Back
+ servings
Citromos sertéssült

Citromos sertéssült

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Citromos sertéssült.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra 30 perc
Teljes idő 1 óra 50 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 782 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Bedörzsöljük a húst a reszelt citrom héjával, a babérral és durvára tört borssal. Egy éjszakán át hagyjuk ebben a pácban.
  • Helyezzük egy jól záródó dobozba és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
  • Másnap sózzuk, tepsibe rakjuk és alátesszük az olajat. Mellérakjuk a cikkekre vágott citromot, vöröshagymát, öntünk alá 2 dl vizet. Alufóliával lezárjuk és 160°C fokos sütőben 1,5 órán át sütjük.
  • Ezután levesszük a fóliát és megpirítjuk a pecsenyét, közben sűrűn locsolgatjuk a saját levével.

Megjegyzés

ó étvágyat a Citromos sertéssült-höz!

Tápérték

Kalória: 782kcalSzénhidrát: 8gFehérje: 43gZsír: 64gTelített zsír: 21gTöbbszörösen telítetlen zsír: 12gEgyszeresen telítetlen zsír: 25gKoleszterin: 180mgNátrium: 653mgKálium: 805mgÉlelmi rost: 2gCukor: 3gVitamin A: 108IUVitamin C: 11mgKalcium: 63mgVas: 3mg
Keyword citromos, húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!