Go Back
+ servings
Gombás tészta

Gombás tészta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gombás tészta.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 786 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Az olíván megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, beleteszem a a felkockázott gombát (ebből előtte kivettem egy nagy marékkal, amit olaj nélkül serpenyőben megpirítottam, ez lett a díszítés).
  • A gombát megpárolom, ez levet fog engedni. Belekeverem a sajtkrémet, felöntöm a tejszínnel, ha nem elég híg tejjel hígítom.
  • Ezután fűszerezem, sóval, borssal és kóstolgatom.
  • A végén beleszórom a felaprított petrezselyemzöldet.
  • Ezalatt kifőzöm a tésztát, ha kész összekeverem és tálalom, a tetejére a pirított gombát szórok.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Gombás tészta-hoz!

Tápérték

Kalória: 786kcalSzénhidrát: 101gFehérje: 22gZsír: 33gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gKoleszterin: 83mgNátrium: 512mgKálium: 638mgÉlelmi rost: 5gCukor: 8gVitamin A: 1369IUVitamin C: 9mgKalcium: 131mgVas: 3mg
Keyword gombás, tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!