Go Back
+ servings
Joghurtos pite

Joghurtos pite

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Joghurtos pite.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 649 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • A lisztet elkeverjük egy csipet sóval, sütőporral és a feldarabolt margarinnal.
  • Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk. Ha száraznak találnánk, akkor tegyünk bele egy kis tejfölt. 30 percre hideg helyre tesszük pihenni.
  • A tészta felét 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztát belesimítjuk a kiolajozott tepsibe.
  • A krémhez összekeverjük a joghurtot, cukrot, tejfölt, lisztet és vaníliás cukrot. Végül belekeverjük a fölvert tojásfehérjét.
  • A krémet a tésztára öntjük, a maradék tésztát pedig ráreszeljük a krém tetejére. Előmelegített sütőben 35 percig sütjük 180°C fokon.
  • Megszórjuk cukorral és melegen, vagy hidegen tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Joghurtos pite-hez!

Tápérték

Kalória: 649kcalSzénhidrát: 87gFehérje: 11gZsír: 29gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gKoleszterin: 145mgNátrium: 669mgKálium: 159mgÉlelmi rost: 2gCukor: 45gVitamin A: 1240IUVitamin C: 5mgKalcium: 166mgVas: 3mg
Keyword pite
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!