Go Back
+ servings
Epres piskótarolád

Epres piskótarolád

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Epres piskótarolád.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 45 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra 15 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 788 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 db piskótatekercs 7 tojásból sütött
  • 1 csomag pudingpor eper ízű
  • 5 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál eperlikőr
  • 30 dkg eper

Elkészítés
 

  • A pudingot főzd meg a leírás szerint. Amíg hűl, a többi cukrot a vajjal keverd habosra.
  • Az epret tisztítsd meg. A már hideg pudingot keverd össze a habos, cukros vajjal és a likőrrel ízesítsd. Szép egyenlegesen simítsd a krém kétharmadát a piskótára, majd csavard föl.
  • A többi krémmel vond be körös-körül, villával cifrázd meg, borzold fel, és tedd a hűtőbe dermedni.
  • Tálalás előtt szeleteld fel, csinosan díszítsd ki eperszemekkel, esetleg néhány csepp eperszörpöt pettyegess a tetejére.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Epres piskótarolád-hoz!

Tápérték

Kalória: 788kcalSzénhidrát: 105gFehérje: 10gZsír: 37gTelített zsír: 22gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 1gKoleszterin: 170mgNátrium: 734mgKálium: 443mgÉlelmi rost: 3gCukor: 76gVitamin A: 1510IUVitamin C: 62mgKalcium: 214mgVas: 2mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!