Go Back
+ servings
Meggyes piskótatekercs

Meggyes piskótatekercs

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Meggyes piskótatekercs.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 489 kcal

Hozzávalók
  

  • 3 db tojás
  • csipetnyi
  • 22 dkg cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 10 dkg liszt
  • 3 dkg mandula darált
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 1 1/2 teáskanál sütőpor
  • 0,5 dl tej
  • 20 dkg meggybefőtt
  • 10 dkg mandulás csók amarettini
  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg túró
  • 3 evőkanál mandulalikőr
  • 1 üveg vanília aroma kicsi

a díszítéshez:

  • mandulás csók

Elkészítés
 

  • A tojásokat szeparáljuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük.
  • Folyamatos keverés mellett, apránként adjuk hozzá a 12-13 dkg cukrot a tojás sárgájához, amíg világos és krémes állagot nem kap.
  • Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a darált mandulát, az étkezési keményítőt és a sütőport.
  • A száraz hozzávalókat a tejjel váltakozva, adagonként a tojásos keverékhez adjuk, óvatosan összeforgatva.
  • Egy 32 x 39 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, majd egy előmelegített, 225°C-ra beállított sütőben körülbelül 10 percig sütjük, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
  • A meggybefőttet lecsöpögtetjük és a magokat eltávolítjuk.
  • A mandulás csókot apró darabokra tördeljük, majd hozzáadjuk a 3 evőkanál cukrot.
  • A piskótát egy nedves konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk.
  • Krém Elkészítése:
  • Egy tálban a túrót, a szobahőmérsékletű margarint, a maradék cukrot, a mandulalikőrt és a vanília aromát simára keverjük.
  • A krémet egyenletesen a kihűlt piskótalapra kenjük.
  • Rászórjuk a meggyet és enyhén belesimítjuk a krémbe.
  • A piskótalapot óvatosan, a konyharuha segítségével feltekerjük.
  • A kész tekercset legalább egy órára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy megdermedjen.
  • A tekercset szeletekre vágjuk, és tetejét mandulás csókkal díszítjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Meggyes piskótatekercs-hez!

Tápérték

Kalória: 489kcalSzénhidrát: 63gFehérje: 9gZsír: 26gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 1gKoleszterin: 67mgNátrium: 506mgKálium: 140mgÉlelmi rost: 1gCukor: 43gVitamin A: 1219IUVitamin C: 1mgKalcium: 109mgVas: 1mg
Keyword desszert, meggyes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!