A tojásokat szeparáljuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük.
Folyamatos keverés mellett, apránként adjuk hozzá a 12-13 dkg cukrot a tojás sárgájához, amíg világos és krémes állagot nem kap.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a darált mandulát, az étkezési keményítőt és a sütőport.
A száraz hozzávalókat a tejjel váltakozva, adagonként a tojásos keverékhez adjuk, óvatosan összeforgatva.
Egy 32 x 39 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, majd egy előmelegített, 225°C-ra beállított sütőben körülbelül 10 percig sütjük, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
A meggybefőttet lecsöpögtetjük és a magokat eltávolítjuk.
A mandulás csókot apró darabokra tördeljük, majd hozzáadjuk a 3 evőkanál cukrot.
A piskótát egy nedves konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk.
Krém Elkészítése:
Egy tálban a túrót, a szobahőmérsékletű margarint, a maradék cukrot, a mandulalikőrt és a vanília aromát simára keverjük.
A krémet egyenletesen a kihűlt piskótalapra kenjük.
Rászórjuk a meggyet és enyhén belesimítjuk a krémbe.
A piskótalapot óvatosan, a konyharuha segítségével feltekerjük.
A kész tekercset legalább egy órára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy megdermedjen.
A tekercset szeletekre vágjuk, és tetejét mandulás csókkal díszítjük.