Az oldalast felrakjuk főni sós, egészborsos vízbe, 15 percre. Adható hozzá babérlevél is, sőt borókabogyó is. Az alaplevet érdemes eltenni, egy kevés pedig kellhet a sütés közben is.
Összekeverjük a pác hozzávalóit, és bekenjük vele az oldalasdarabokat.
Mikor kihűlt, lefedjük fóliával és hűtőben hagyjuk állni legalább 1-2 órára. A sütőt előmelegítjük 175°C-ra és 30-40 perc alatt megsütjük.
Sült rizs:
A wokot felmelegítjük a mogyoróolajjal (fontos, hogy forró legyen!) és beletesszük a főtt rizst. Pirítjuk, forgatjuk 1-2 percig, majd hozzákeverhetjük a maradék hozzávalókat (felkockázva, hosszában felvágva) és nagy lángon sütjük további 1-2 percig.
Ha kellően átpirult, illatos, a közepébe mélyedést nyomunk és belekeverjük a tojásokat. Gyors keverő mozdulatokkal összevegyítjük 2-3 perc alatt.