Go Back
+ servings
Kínai sült oldalas

Kínai sült oldalas

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kínai sült oldalas.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás főétel
Konyha Kínai
Mennyiség 4 főre
Kalória 1268 kcal

Hozzávalók
  

  • 1,5 kg sertésoldalas

a páchoz:

  • 1 dl hoisin szósz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 2 kiskanál kínai ötfűszer-keverék

a sült rizshez:

  • 2 evőkanál mogyoróolaj
  • 40 dkg basmati rizs főtt
  • 2 db tojás felverve,

Elkészítés
 

Kínai oldalas:

  • Az oldalast felrakjuk főni sós, egészborsos vízbe, 15 percre. Adható hozzá babérlevél is, sőt borókabogyó is. Az alaplevet érdemes eltenni, egy kevés pedig kellhet a sütés közben is.
  • Összekeverjük a pác hozzávalóit, és bekenjük vele az oldalasdarabokat.
  • Mikor kihűlt, lefedjük fóliával és hűtőben hagyjuk állni legalább 1-2 órára. A sütőt előmelegítjük 175°C-ra és 30-40 perc alatt megsütjük.

Sült rizs:

  • A wokot felmelegítjük a mogyoróolajjal (fontos, hogy forró legyen!) és beletesszük a főtt rizst. Pirítjuk, forgatjuk 1-2 percig, majd hozzákeverhetjük a maradék hozzávalókat (felkockázva, hosszában felvágva) és nagy lángon sütjük további 1-2 percig.
  • Ha kellően átpirult, illatos, a közepébe mélyedést nyomunk és belekeverjük a tojásokat. Gyors keverő mozdulatokkal összevegyítjük 2-3 perc alatt.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kínai sült oldalas-hoz!

Tápérték

Kalória: 1268kcalSzénhidrát: 96gFehérje: 52gZsír: 73gTelített zsír: 22gTrans Fat: 1gKoleszterin: 293mgNátrium: 1363mgKálium: 860mgÉlelmi rost: 3gCukor: 10gVitamin A: 163IUVitamin C: 1mgKalcium: 130mgVas: 5mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!