A tortakarikához a hozzávalókat összekeverjük, majd egy tortakarika alját sütőpapírral kibélelünk és megsütjük. 180°C fokra előmelegített sütőben légkeveréses funkción ez kb. 40 perc.
6 db körtét meghámozunk, a magházat kivágjuk, vékony cikkekre vágjuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a mézet, majd beleforgatjuk a körtecikkeket és kb. 5 percen át folyamatosan kevergetve pároljuk.
2 db körtét szintén meghámozunk, magházát kivágjuk, majd leturmixoljuk. Simára keverjük a krémsajttal, a porcukorral. A tejszínt fölverjük némi habfixálóval, hozzákeverjük a zselatin fixet (ezt a fajtát hidegen hozzá lehet keverni, de mindig az adott fajta zselatin használati utasítását kövessük), majd összekeverjük a krémmel. Egy kis időre hűtőbe tesszük.
A tortakarika alját visszahelyezzük a formába. Rátesszük a krémnek kb. 2/3-át, majd szépen elhelyezzük rajta a körteszeleteket, belenyomkodjuk egy kicsit a krémbe. Rátesszük a tortakarika másik felét, majd hűtőbe tesszük dermedni 2-3 órára.
A tortaforma szélén késsel végigmegyünk, hogy biztosan elváljon a torta a forma szélétől, majd meglazítjuk a kapcsokat. A torta oldalát és a tetejét bevonjuk a maradék krémmel, majd megszórjuk darált dióval. További pár órára hűtőbe tesszük szilárdulni, összeérni.