Go Back
+ servings
Kínai csípős-savanyú leves

Kínai csípős-savanyú leves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kínai csípős-savanyú leves.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás leves
Konyha Kínai
Mennyiség 4 főre
Kalória 251 kcal

Hozzávalók
  

  • 30 dkg csirkemell
  • 1 liter csirkehús leves
  • 1/2 db kaliforniai paprika piros
  • 5 dkg gomba szárított
  • 2 db sárgarépa közepes méretű
  • 10 dkg üvegtészta
  • 2 db újhagyma
  • 2 db chili pici, apróra vágva
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál almaecet

Elkészítés
 

  • A húst vékony csíkokra vágjuk a rostokra merőleges irányban.
  • Felforraljuk az alaplevet vagy 2 leveskockából és 1 l vízből alaplevet készítünk. Beledobjuk a húst és kb. 10 percig főzzük.
  • Ezalatt a paprikát és a sárgarépát vékonyan felcsíkozzuk és a szárított gombával együtt a leveshez adjuk. Úgy 5 perc után a zöldségek még roppanósok lesznek, a hús pedig már megpuhult, ekkor hozzáadhatjuk az üvegtésztát és lezárhatjuk a tűzhelyet.
  • Most beletesszük a csíkokra vágott újhagymát és a felsorolt ízesítőszereket. Kanalanként kóstolgassuk, hogy a számunkra megfelelő íz legyen a végeredmény.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kínai csípős-savanyú leves-hez!

Tápérték

Kalória: 251kcalSzénhidrát: 21gFehérje: 21gZsír: 9gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gTrans Fat: 1gKoleszterin: 48mgNátrium: 1758mgKálium: 789mgÉlelmi rost: 2gCukor: 4gVitamin A: 5863IUVitamin C: 73mgKalcium: 45mgVas: 2mg
Keyword leves
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!