A rizst kb. 2 dl vízbe feltesszük főni, ha már kezd dagadni, akkor hozzáadjuk a tejet egy picit megsózzuk és megfőzzük, nem baj ha nem issza be az egész tejet, majd magába szívja amíg hűl.
Ha ez kész akkor, a körtéket megpucoljuk és kockákra daraboljuk. Serpenyőbe tesszük, egy kis cukorral meghintjük és megpároljuk. Nem sok idő, kb. 10 perc, vigyázzunk, hogy ne főjenek szét, mert akkor pép lesz belőle.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a citromhéjjal, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. Ha langyosra hűlt a rizsünk, akkor hozzákeverjük először a tojássárgáscukrot, majd a habot.
Egy tepsit kivajazunk és a masszát beleöntjük. Közepes hőfokon kb fél órán át sütjük. Akkor jó, ha már nem folyik a közepe és szép aranybarna a teteje.
Amíg sül elkészítjük az öntetet. A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, majd tejet adunk hozzá és simára keverjük. A tej mennyisége attól függ mennyire híg öntetet szeretnénk. Tálaláskor felszeleteljük kockára a rizsfelfújtat a tetejére halmozunk a párolt körtéből, majd csokiöntettel meglocsoljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Rizsfelfújt körtével és csokival-hoz!