Go Back
+ servings
Korhelyleves

Korhelyleves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Korhelyleves.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 336 kcal

Hozzávalók
  

a tálaláshoz:

Elkészítés
 

  • Egy nagy lábosban melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a lisztet és kevergessük állandóan, amíg enyhén megpirul. Adjunk hozzá fűszerpaprikát és gyorsan keverjük el, hogy ne égjen meg.
  • Dobjuk rá a kifacsart savanyú káposztát, és öntsük fel két liter vízzel.
  • Szórjuk bele a karikára vágott kolbászt a levesbe.
  • Főzzük a levest, míg a kolbász és a káposzta is megpuhul, ez körülbelül 30-40 perc.
  • Adhatunk hozzá ízlés szerint fekete borsot. Ha a leves kész, vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a tejfölt. Ha szükséges, ízesíthetjük még ecettel is.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Korhelyleves-hez!

Tápérték

Kalória: 336kcalSzénhidrát: 11gFehérje: 13gZsír: 27gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 1gKoleszterin: 54mgNátrium: 501mgKálium: 451mgÉlelmi rost: 4gCukor: 4gVitamin A: 562IUVitamin C: 46mgKalcium: 70mgVas: 2mg
Keyword leves
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!