A mézet, vajat és tojásokat egy robotgépben krémesre keverjük. Egy külön tálban a sütőport és a lisztet összeszitáljuk, majd a mézes masszához adjuk és alaposan összedolgozzuk.
A tésztát előkészített, vajazott és lisztezett őzgerincformába simítjuk, majd 165°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizve a sütési idő végén.
A baracklekvárt összekeverjük a felével a reszelt narancshéjnak. Egy másik tálban a puha vajat a porcukorral, a maradék reszelt narancshéjjal és ízlés szerint citromlével habosra keverjük.
A kihűlt őzgerincet 4 egyenlő vastagságú laponként szeleteljük fel. Az alsó lapot megkenjük a baracklekváros keverék felével, majd erre simítjuk a vajas-narancsos krémet. Rátesszük a következő tésztalapot és megkenjük a maradék lekvárral. A harmadik tésztalappal borítjuk és az utolsó, negyedik lappal zárjuk le.
A csokoládét a növényi olajjal vízgőz felett olvasszuk meg, majd ezzel vonjuk be a sütemény tetejét. Opcionálisan díszíthető marcipán figurákkal vagy csokoládé elemekkel.