Go Back
+ servings
Mézes-narancskrémes őzgerinc

Mézes-narancskrémes őzgerinc

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mézes-narancskrémes őzgerinc.
5 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 10 főre
Kalória 438 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

  • 20 dkg baracklekvár
  • 1 db narancs héja reszelt
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • citromlé

a mázhoz:

  • 12 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés
 

  • A mézet, vajat és tojásokat egy robotgépben krémesre keverjük. Egy külön tálban a sütőport és a lisztet összeszitáljuk, majd a mézes masszához adjuk és alaposan összedolgozzuk.
  • A tésztát előkészített, vajazott és lisztezett őzgerincformába simítjuk, majd 165°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizve a sütési idő végén.
  • A baracklekvárt összekeverjük a felével a reszelt narancshéjnak. Egy másik tálban a puha vajat a porcukorral, a maradék reszelt narancshéjjal és ízlés szerint citromlével habosra keverjük.
  • A kihűlt őzgerincet 4 egyenlő vastagságú laponként szeleteljük fel. Az alsó lapot megkenjük a baracklekváros keverék felével, majd erre simítjuk a vajas-narancsos krémet. Rátesszük a következő tésztalapot és megkenjük a maradék lekvárral. A harmadik tésztalappal borítjuk és az utolsó, negyedik lappal zárjuk le.
  • A csokoládét a növényi olajjal vízgőz felett olvasszuk meg, majd ezzel vonjuk be a sütemény tetejét. Opcionálisan díszíthető marcipán figurákkal vagy csokoládé elemekkel.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mézes-narancskrémes őzgerinc-hez!

Tápérték

Kalória: 438kcalSzénhidrát: 47gFehérje: 4gZsír: 27gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 97mgNátrium: 336mgKálium: 153mgÉlelmi rost: 2gCukor: 29gVitamin A: 672IUVitamin C: 6mgKalcium: 113mgVas: 3mg
Keyword mézes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!