Go Back
+ servings
Medvehagymás-sajtos csirkemell

Medvehagymás-sajtos csirkemell

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Medvehagymás-sajtos csirkemell.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 20 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 355 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A csirkemellet vékony szeletekre vágtam és egy kicsit kiklopfoltam. Sóztam borsoztam minden szeletet.
  • Ezután egy szelet húsra elhelyeztem egy medvehagymát, amire jött egy-egy sajtszelet, majd megint egy medvehagyma.
  • Ezután feltekercseltem őket és egy hőálló tálba tettem egymás mellé az összes tekercset, amit előtte kicsit kivajaztam. Miután minddel végeztem tetejükre tettem egy-egy késhegynyi vajat.
  • Alufóliával becsomagoltam a tálat, majd 180 fokos sütőben 30 percig így sütöttem. Utána megszabadítottam az alufóliától és további közel fél órán keresztül sütöttem még, amíg a húsoknak szép aranybarnás színe nem lett. Közben egy párszor meglocsoltam a saját levével, hogy ne legyen száraz a hús.
  • Tálalás előtt felszeleteltem és párolt rizzsel tálaltam.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Medvehagymás-sajtos csirkemell-hez.

Tápérték

Kalória: 355kcalSzénhidrát: 2gFehérje: 44gZsír: 19gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gKoleszterin: 132mgNátrium: 989mgKálium: 48mgÉlelmi rost: 0.2gCukor: 0.01gVitamin A: 650IUVitamin C: 0.2mgKalcium: 360mgVas: 0.5mg
Keyword húsétel, medvehagymás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!