Go Back
+ servings
Feltekert és felszeletelt tojásos sajttekercs pirítóson, háttérben fehér edény és paradicsomok.

Tojásos sajttekercs

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tojásos sajttekercs.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 863 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Kezdjük a sajt előkészítésével. A trappista sajtot tedd egy olajjal megkent alufóliába, majd ezt helyezd forrásban lévő vízbe. Hagyd benne, amíg a sajt teljesen lágy nem lesz. Ez általában pár percet vesz igénybe, de figyeld a sajt állagát.
  • Eközben főzd meg a tojásokat keményre, ami körülbelül 8-10 percet vesz igénybe. Miután megfőttek, hűtsd le őket hideg vízben, majd pucold meg és törj össze egy villával.
  • Keverd össze az összetört tojást a vajjal, apróra vágott vöröshagymával, sóval, borssal, és apróra vágott petrezselyemzölddel. Az összekevert töltelék legyen krémes, jól kenhető állagú.
  • Amikor a sajt megpuhult, nyújtsd ki téglalap alakúra egy deszkán vagy sima felületen. Egyenletesen kend rá a tojásos tölteléket, ügyelve arra, hogy a széleken hagyj körülbelül 1-2 centiméter szabadon.
  • Ezután óvatosan, de szorosan tekerd fel a sajtot úgy, hogy a töltelék teljesen a sajt belsejébe kerüljön. A tekerés során ügyelj arra, hogy a sajt ne repedjen meg.
  • Miután szorosan feltekerted a sajttekercset, csomagold vissza az alufóliába, és tedd a hűtőbe. Hagyd ott legalább 1-2 órára, hogy kellően megdermedjen és szeletelhetővé váljon.
  • A megdermedt sajttekercset vedd ki a hűtőből, távolítsd el róla az alufóliát, és éles késsel szeleteld fel. Tálald friss zöldségekkel vagy akár magában.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Tojásos sajttekercs-hez!

Tápérték

Kalória: 863kcalSzénhidrát: 6gFehérje: 44gZsír: 74gTelített zsír: 46gTrans Fat: 1gKoleszterin: 375mgNátrium: 1470mgKálium: 319mgÉlelmi rost: 1gCukor: 2gVitamin A: 3212IUVitamin C: 15mgKalcium: 1136mgVas: 3mg
Keyword fekete bors, Hideg előétel, Hűtőben dermesztés, Kemény tojás, Lágy sajt, Magyar konyha, petrezselyemzöld, Sajtrolád, só, Sütés nélküli recept, tojás, Tojásos sajttekercs, Trappista sajt, Vaj, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!