Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Bundás alma
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bundás alma.
4
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
15
perc
perc
Sütés/főzés
10
perc
perc
Teljes idő
25
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
285
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
4
db
alma
2
db
tojás
2
evőkanál
liszt
1
dl
tej
fahéj
porcukor
olaj
Elkészítés
Mossuk meg az almákat, hámozzuk meg, majd vágjuk szeletekre, körülbelül 1 cm vastagságúra.
Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a lisztet és a tejet, majd fűszerezzük fahéjjal.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon.
Merítsük be az alma szeleteket a tojásos keverékbe, majd tegyük a forró olajba.
Süssük mindkét oldalukat aranybarnára, majd vegyük ki a serpenyőből.
Tálaljuk az almákat porcukorral megszórva.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Bundás alma-hoz!
Tápérték
Kalória:
285
kcal
Szénhidrát:
31
g
Fehérje:
5
g
Zsír:
17
g
Telített zsír:
3
g
Többszörösen telítetlen zsír:
9
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
4
g
Koleszterin:
95
mg
Nátrium:
67
mg
Kálium:
188
mg
Élelmi rost:
3
g
Cukor:
22
g
Vitamin A:
300
IU
Vitamin C:
4.1
mg
Kalcium:
50
mg
Vas:
1.3
mg
Keyword
alma, Bundás alma, desszert, Egyszerű, Fahéj, Gyors, Liszt, Magyar konyha, olaj, Porcukor, Sütés, Tej, tojás
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!