Go Back
+ servings
Aranybarna bundás alma porcukorral meghintve, piros gyümölcsös szósszal és tejszínhabbal tálalva egy fehér tányéron.

Bundás alma

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bundás alma.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 285 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Mossuk meg az almákat, hámozzuk meg, majd vágjuk szeletekre, körülbelül 1 cm vastagságúra.
  • Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a lisztet és a tejet, majd fűszerezzük fahéjjal.
  • Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon.
  • Merítsük be az alma szeleteket a tojásos keverékbe, majd tegyük a forró olajba.
  • Süssük mindkét oldalukat aranybarnára, majd vegyük ki a serpenyőből.
  • Tálaljuk az almákat porcukorral megszórva.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bundás alma-hoz!

Tápérték

Kalória: 285kcalSzénhidrát: 31gFehérje: 5gZsír: 17gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gKoleszterin: 95mgNátrium: 67mgKálium: 188mgÉlelmi rost: 3gCukor: 22gVitamin A: 300IUVitamin C: 4.1mgKalcium: 50mgVas: 1.3mg
Keyword alma, Bundás alma, desszert, Egyszerű, Fahéj, Gyors, Liszt, Magyar konyha, olaj, Porcukor, Sütés, Tej, tojás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!