Go Back
+ servings
Cranachan

Cranachan

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Cranachan.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 5 perc
Teljes idő 20 perc
Fogás desszert
Konyha Skót
Mennyiség 6 főre
Kalória 246 kcal

Hozzávalók
  

  • 4 evőkanál zabpehely
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál whisky
  • 50 dkg málna

Elkészítés
 

  • Zabpelyhet egy kis lábosban, kis lángon 5 perc alatt kissé megpirítjuk. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
  • A felvert tejszínhez keverjük a mézet és a whiskyt, valamint a zabpehely felét, majd a gyümölccsel 6 kehelybe rétegezzük úgy, hogy a krém legyen felül.
  • Ezután néhány egész gyümölcsöt teszünk a tetejére, megszórjuk a maradék zabpehellyel, és már kínálhatjuk is.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Cranachan-hoz!

Tápérték

Kalória: 246kcalSzénhidrát: 25gFehérje: 3gZsír: 16gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gKoleszterin: 57mgNátrium: 76mgKálium: 217mgÉlelmi rost: 7gCukor: 11gVitamin A: 886IUVitamin C: 22mgKalcium: 54mgVas: 3mg
Keyword pohárdesszert
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!