Go Back
+ servings
Két sorban elrendezett frissen sütött almás kuglófok, porcukor nélkül.

Almás kuglóf

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás kuglóf.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 871 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Melegítsük elő a sütőt.
  • A sütőformát vajazzuk ki és szórjuk meg morzsával.
  • Az almákat vágjuk karikákra, majd tegyük őket egy lábasba a 3 evőkanál cukorral és 3 dl vízzel. Pároljuk puhára az almákat, közben villával nyomkodjuk le őket.
  • Egy tálba szitáljuk a lisztet, adjuk hozzá a sütőport és a szódabikarbónát.
  • Egy másik tálban keverjük habosra a cukrot a tojásokkal, majd adjuk hozzá a margarint, fahéjat, lisztes keveréket, mazsolát és darált diót.
  • Keverjük bele az almakompótot a tésztához úgy, hogy folyós maradjon az állaga.
  • Öntsük a tésztát a kivajazott és morzsával megszórt formába, majd süssük 45 percig.
  • Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral. Narancslekvárral kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Almás kuglóf -hoz!

Tápérték

Kalória: 871kcalSzénhidrát: 133gFehérje: 11gZsír: 36gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 20gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gKoleszterin: 0.3mgNátrium: 866mgKálium: 465mgÉlelmi rost: 6gCukor: 77gVitamin A: 1400IUVitamin C: 3.3mgKalcium: 70mgVas: 4mg
Keyword alma, Almás kuglóf, Cukor, dió, Fahéj, Liszt, Margarin, Mazsola, sütőpor, Szódabikarbóna, Víz
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!