Go Back
+ servings
Kolbásszal töltött karaj

Kolbásszal töltött karaj

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kolbásszal töltött karaj.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 1 óra 30 perc
Teljes idő 1 óra 40 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 717 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 kg sertéskaraj
  • 25 dkg kolbász szikkadtabb
  • fekete bors őrölt
  • olaj
  • víz

Elkészítés
 

  • A megmosott kicsontozott karajt átfúrjuk egy éles kés segítségével. A száraz füstölt kolbászt belehúzzuk. A hús külső részét sózzuk, borsozzuk, majd 1 órát állni hagyjuk.
  • Nem túl szorosan fóliába csomagoljuk, előmelegített sütőben egy tepsibe tesszük és nagy lángon 45 percig sütjük.
  • Ekkor óvatosan kinyitjuk a fólia tetejét és így sütjük tovább a húst.
  • Időnként megszurkáljuk, hogy megpuhult-e. Saját szaftjával vagy néhány kanál vízzel-olajjal locsolgatjuk. A teljes sütési idő kb.1,5 óra.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kolbásszal töltött karaj-hoz!

Tápérték

Kalória: 717kcalSzénhidrát: 1gFehérje: 66gZsír: 49gTelített zsír: 17gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gKoleszterin: 165mgNátrium: 1414mgKálium: 907mgÉlelmi rost: 0.2gCukor: 0.1gVitamin A: 0.5IUVitamin C: 2.5mgKalcium: 3mgVas: 3.4mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!