Go Back
+ servings
Fahéjas csiga

Fahéjas csiga

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Fahéjas csiga.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 1054 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

  • 20 dkg margarin
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál fűszerkeverék fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, gyömbér.
  • 8 dkg eritrit

Elkészítés
 

  • A tejet melegítsük meg annyira, hogy kéz meleg legyen, majd öntsük egy 3-4 liter űrtartalmú tálba, adjuk hozzá az élesztőt és a cukrot, keverjük el. Mérjük ki a lisztet, adjuk hozzá a sót és a fűszereket. Adjuk hozzá az eritritet és a margarint a tejes keverékhez, majd jöhet a liszt.
  • Gyúrjuk össze a tészta összes hozzávalóját a nagy tálban, gyúrjuk addig, amíg egynemű, ruganyos tésztát nem kapunk. Tegyük a tálat meleg helyre és kelesszük letakarva 30 percig.
  • Közben készítsük el a tölteléket: egy kisebb tálban keverjük össze alaposan a margarint, sót, eritritet és fűszereket. (Ideális esetben a margarin puha, de még nem folyós, ha rá is melegítünk, figyeljünk arra, hogy ne hevítsük túl.)
  • Kelesztés után gyúrjuk át még egyszer a tésztát, majd osszuk 4 felé. Vegyük ki az első adag tésztát a tálból és nyújtsuk téglalap alakúra (a nyújtáshoz kellhet még egy pici liszt). Ha sok, vékony tésztájú csigát szeretnénk, 2-4 mm vastagságúra nyújtsuk a tésztát, rusztikusabb csigákhoz 5-7 mm vastag tészta kell.Kenjük el a töltelék negyedét a tésztán, tekerjük fel és egy éles késsel vágjuk ujjnyi vastag csíkokra a tekercset.
  • A csigákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és hagyjuk kelni további 30-40 percig. Közben melegítsük elő a sütőt 230 fokra és ismételjük meg a műveletet a tészta többi részével is. A megkelt csigákat 10-15 perc alatt alul-felül sütéssel aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Fahéjas csiga-hoz!

Tápérték

Kalória: 1054kcalSzénhidrát: 113gFehérje: 25gZsír: 55gTelített zsír: 11gKoleszterin: 8mgNátrium: 983mgKálium: 279mgÉlelmi rost: 22gCukor: 7gVitamin A: 2308IUVitamin C: 1mgKalcium: 198mgVas: 8mg
Keyword desszert, kelt tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!