A tejet melegítsük meg annyira, hogy kéz meleg legyen, majd öntsük egy 3-4 liter űrtartalmú tálba, adjuk hozzá az élesztőt és a cukrot, keverjük el. Mérjük ki a lisztet, adjuk hozzá a sót és a fűszereket. Adjuk hozzá az eritritet és a margarint a tejes keverékhez, majd jöhet a liszt.
Gyúrjuk össze a tészta összes hozzávalóját a nagy tálban, gyúrjuk addig, amíg egynemű, ruganyos tésztát nem kapunk. Tegyük a tálat meleg helyre és kelesszük letakarva 30 percig.
Közben készítsük el a tölteléket: egy kisebb tálban keverjük össze alaposan a margarint, sót, eritritet és fűszereket. (Ideális esetben a margarin puha, de még nem folyós, ha rá is melegítünk, figyeljünk arra, hogy ne hevítsük túl.)
Kelesztés után gyúrjuk át még egyszer a tésztát, majd osszuk 4 felé. Vegyük ki az első adag tésztát a tálból és nyújtsuk téglalap alakúra (a nyújtáshoz kellhet még egy pici liszt). Ha sok, vékony tésztájú csigát szeretnénk, 2-4 mm vastagságúra nyújtsuk a tésztát, rusztikusabb csigákhoz 5-7 mm vastag tészta kell.Kenjük el a töltelék negyedét a tésztán, tekerjük fel és egy éles késsel vágjuk ujjnyi vastag csíkokra a tekercset.
A csigákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és hagyjuk kelni további 30-40 percig. Közben melegítsük elő a sütőt 230 fokra és ismételjük meg a műveletet a tészta többi részével is. A megkelt csigákat 10-15 perc alatt alul-felül sütéssel aranybarnára sütjük.