Go Back
+ servings
Dióval töltött csuka

Dióval töltött csuka

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Dióval töltött csuka.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 712 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 db csuka konyhakész. 1 kg
  • 2 db briós
  • 2 db tojás
  • fehér bors őrölt
  • 15 dkg dió
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés
 

  • A halat megtisztítjuk, lehántjuk a pikkelyét, levágjuk a farkát és a fejét, szálkátlanítjuk.
  • Lehántjuk a halcsontokról a húst, amit a többi maradékkal botmixerrel összeaprítunk.
  • Vízbe tesszük a briósokat, majd kinyomkodjuk belőle a nedvességet. Ezután összedolgozzuk a hallal és a tojásokkal, sóval, borssal ízesítjük. Vizet forralunk, amivel leöntjük a diót, így könnyen lehúzhatjuk a héját. Felaprítjuk és a masszához keverjük. Ezt belekanalazzuk a halba, zsinórral összefogjuk és kiolajozott tepsibe fektetjük
  • . Egy kis vízzel felöntjük és előmelegített sütőben fél óráig sütjük.
  • Felszeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Dióval töltött csuka-hoz!

Tápérték

Kalória: 712kcalSzénhidrát: 26gFehérje: 60gZsír: 42gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 22gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 179mgNátrium: 420mgKálium: 844mgÉlelmi rost: 3gCukor: 1gVitamin A: 301IUVitamin C: 10mgKalcium: 194mgVas: 3mg
Keyword hal, húsétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!