Az élesztőt langyos tejben kell feloldani, majd hagyni kell állni, amíg az élesztő fel nem kel.
A tésztához a lisztet, a cukrot, a margarint, a csipet sót és a felvert tojásokat keverjük össze egy nagy tálban. Majd hozzáadjuk az élesztős tejet, és jól összekeverjük. Amikor a tészta összeállt, letakarjuk egy konyharuhával, és legalább egy óráig hagyjuk pihenni.
Amikor a tészta megkelt, elővesszük, és lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk. Majd a tésztát kb. 1-2 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a fánkokat. A közepüket is kiszúrjuk egy kisebb pogácsaszaggatóval, vagy egy itatószál segítségével.
Az elkészült fánkokat lisztezett tálcára rakjuk, és hagyjuk állni még 10-15 percet, hogy egy kicsit megkeljenek.
Közben egy serpenyőben vagy lábasban felmelegítjük az olajat, majd óvatosan belehelyezzük a fánkokat. Minden oldalukat szép aranybarnára sütjük.
Amikor a fánkok készen vannak, kivesszük őket az olajból, és papírtörlőre helyezzük őket, hogy a felesleges olajat leszívják.