Go Back
+ servings
Farsangi fánk

Farsangi fánk

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Farsangi fánk.
4 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 668 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Az élesztőt langyos tejben kell feloldani, majd hagyni kell állni, amíg az élesztő fel nem kel.
  • A tésztához a lisztet, a cukrot, a margarint, a csipet sót és a felvert tojásokat keverjük össze egy nagy tálban. Majd hozzáadjuk az élesztős tejet, és jól összekeverjük. Amikor a tészta összeállt, letakarjuk egy konyharuhával, és legalább egy óráig hagyjuk pihenni.
  • Amikor a tészta megkelt, elővesszük, és lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk. Majd a tésztát kb. 1-2 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a fánkokat. A közepüket is kiszúrjuk egy kisebb pogácsaszaggatóval, vagy egy itatószál segítségével.
  • Az elkészült fánkokat lisztezett tálcára rakjuk, és hagyjuk állni még 10-15 percet, hogy egy kicsit megkeljenek.
  • Közben egy serpenyőben vagy lábasban felmelegítjük az olajat, majd óvatosan belehelyezzük a fánkokat. Minden oldalukat szép aranybarnára sütjük.
  • Amikor a fánkok készen vannak, kivesszük őket az olajból, és papírtörlőre helyezzük őket, hogy a felesleges olajat leszívják. 
  •  A fánkokat porcukorral szórjuk és tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Farsangi fánk-hoz!

Tápérték

Kalória: 668kcalSzénhidrát: 112gFehérje: 20gZsír: 15gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gKoleszterin: 163mgNátrium: 358mgKálium: 390mgÉlelmi rost: 5gCukor: 14gVitamin A: 1100IUKalcium: 100mgVas: 7.4mg
Keyword desszert, fánk
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!