Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Bagolyszem
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bagolyszem.
5
Értékelés
4
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
40
perc
perc
Sütés/főzés
25
perc
perc
Teljes idő
1
óra
óra
5
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
6
főre
Kalória
1170
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
a tésztához:
50
dkg
liszt
15
dkg
margarin
4
db
tojássárgája
5
dkg
élesztő
2
kávéscsésze
tej
10
dkg
porcukor
a töltelékhez:
4
db
tojásfehérje
20
dkg
porcukor
20
dkg
dió
darált
1
doboz
vegyes gyümölcs lekvár
sütésálló
Elkészítés
A lisztet szitáljuk egy tálba, és keverjük össze a porcukorral.
Az olvasztott margarint és a tojássárgájákat adjuk a lisztes keverékhez.
A tejet langyosítsuk meg, adjunk hozzá egy kevés cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt és hagyjuk aktiválódni.
Amint az élesztő aktív, adjuk a lisztes keverékhez, és gyúrjuk sima állagú tésztává.
A tésztát három egyenlő részre osztjuk, majd letakarva, szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni 20 percig.
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, fokozatosan adagolva hozzá a porcukrot.
Miután a hab elérte a megfelelő állagot, óvatosan forgassuk bele a darált diót.
Összeállítás és sütés:
A tésztadarabokat nyújtsuk téglalap alakúra.
Mindkét hosszanti oldalára kenjünk egy-egy csík lekvárt úgy, hogy a tészta közepén maradjon hely a habos dió tölteléknek.
A tészta két szélét óvatosan tekerjük fel a közepéig.
A tekercsek közötti mélyedésbe helyezzük a habos diós tölteléket.
A kész süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Előmelegített, 180°C-os sütőben süssük a süteményeket kb. 25 percig vagy amíg aranybarnára pirulnak.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Bagolyszem-hez!
Tápérték
Kalória:
1170
kcal
Szénhidrát:
171
g
Fehérje:
22
g
Zsír:
47
g
Telített zsír:
7
g
Többszörösen telítetlen zsír:
24
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
12
g
Koleszterin:
143
mg
Nátrium:
336
mg
Kálium:
498
mg
Élelmi rost:
7
g
Cukor:
82
g
Vitamin A:
1750
IU
Vitamin C:
0.2
mg
Kalcium:
90
mg
Vas:
6.7
mg
Keyword
desszert, dió, Diós töltelék, Élesztő, Liszt, Magyar konyha, Margarin, Porcukor, Tej, Tekercs, tészta, Tojásfehérje, Tojássárgája
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!