Go Back
+ servings
Felszolgált tányéron látható Brassói aprópecsenye, melyben aranybarnára sült húsdarabok és pirított burgonyakockák helyezkednek el, a hús tetején fűszerpaprikával megszórva.

Brassói aprópecsenye

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Brassói aprópecsenye.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 1 óra 35 perc
Teljes idő 1 óra 50 perc
Fogás főétel
Konyha Erdélyi
Mennyiség 6 főre
Kalória 276 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A sertéscombot alaposan megmossuk hideg víz alatt, majd konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Az esetlegesen rajta lévő inas, zsíros részeket eltávolítjuk, majd a húst 1-2 cm széles csíkokra vágjuk.
  • Egy mélyebb serpenyőben vagy lábasban közepes lángon hevítsünk olajat. Amikor az olaj kellően forró (de nem füstöl), a hús csíkokat adagoljuk bele, és gyorsan, nagy lángon átpirítjuk őket. Fontos, hogy a hús minden oldalát aranybarnára süssük.
  • Amikor a hús körbepirult, adjunk hozzá 2 dl vizet és a húsleves kockákat. Jól keverjük össze, hogy a leves kockák teljesen feloldódjanak. Az egészet takaréklángon, fedő alatt, lassan pároljuk, amíg a hús megpuhul (kb. 40-50 perc). Ha szükséges, közben pótoljuk a párolóvizet, hogy ne égjen oda.
  • Amikor a hús már majdnem teljesen puha, adjuk hozzá a frissen őrölt borsot, majorannát és a zúzott fokhagymát. Keverjük jól össze, és ízlés szerint sózzuk. Folytassuk a párolást még néhány percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • Vegyük le a fedőt, és hagyjuk a húst a saját levében zsírjára sülni. Ügyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki a húst. Amikor már szép aranybarna színe van, szórjuk meg őrölt fűszerpaprikával.
  • A Brassói aprópecsenyét tradicionálisan kockára vágott pirított burgonyával tálaljuk. Az elkészült húst azonnal tálaljuk, miután meghintettük a fűszerpaprikával.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Brassói aprópecsenye-hez!

Tápérték

Kalória: 276kcalSzénhidrát: 2gFehérje: 35gZsír: 13gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gKoleszterin: 113mgNátrium: 929mgKálium: 27mgÉlelmi rost: 0.4gCukor: 0.1gVitamin A: 50IUVitamin C: 2.5mgKalcium: 30mgVas: 2.7mg
Keyword Erdélyi konyha, Főétel, fokhagyma, Fűszerpaprika, Húsleves kocka, Kockára vágott burgonya, Lassú főzés, Majoránna, Párolás, Pirított hús, Sertéscomb
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!