Go Back
+ servings
Képviselőfánk

Képviselőfánk

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Képviselőfánk.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 786 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához :

a krémez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl víz
  • 8 evőkanál cukor
  • 6 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tejszín

Elkészítés
 

  • A vizet a zsírral, sóval, cukorral üstben nyílt lángon felforraljuk majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet.Ezt addig keverjük, amíg össze nem áll és el nem válik ez a massza az edény falától.
  • A felfőzött masszához gépi habverővel egyesével hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. A képvislőfánk tésztának krémszerűnek kell lennie. Ha kemény a tészta akkor tegyünk még bele 1 tojást.
  • Nyomózsákból sütőpapírra halmozunk 6-7 cm-es halmokat. A tésztát sütés előtt egy fél órát pihentessük. Forró, 220°C fokos sütőben megsütjük. Közben nem szabad a sütő ajtaját nyitogatni mert akkor összeesik a tészta.
  • Krém készítése: A vaníliás pudingport kevés vízzel kikeverni. 8 dl vizet 8 evőkanál cukorral felforralni és hozzáadni a kikevert pudingporhoz. Tűzön jól besűríteni, hogy ne legyen folyékony.
  • 6 tojás fehérjét 10 dkg cukorral keményre verni és hozzáadni habverővel a forró pudinghoz.
  • A tészták tetejét levágni és olvasztott cukorba mártani ( karámelízált cukorba ) és mogyorószórással megszórni.
  • A sárga krémet melegen kell beletölteni a tészta aljába. Ha kihűlt akkor tejszínhabot nyomunk rá és ráhelyezzük a tetejét.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Képviselőfánk-hoz!

Tápérték

Kalória: 786kcalSzénhidrát: 77gFehérje: 19gZsír: 44gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 19gKoleszterin: 281mgNátrium: 507mgKálium: 220mgÉlelmi rost: 1gCukor: 38gVitamin A: 600IUVitamin C: 0.2mgKalcium: 60mgVas: 2.7mg
Keyword desszert, fánk
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!