A bőrös kacsahájat apróra feldarabolni, majd egy serpenyőbe pici vizet aláöntve kisütni. Így finom kacsatöpörtyűt és zsírt kapunk.
A combokat besózni, majd az elkészített pácba jól beleforgatni és párórát állni hagyni. Én este pácoltam be és egész éjjel a hűtőben pihent.
Pác készítése:A kisült zsírt hagyni kihűlni, majd ízlés szerint kakukkfűvel, rozmaringgal, őrölt fehér borssal jól összekeverni .A besózott húst, jól beleforgatni, majd lefedve pár órát pihentetni.
Egy tepsibe egymás mellé helyezni a bepácolt húst, majd rányomni két narancs levét és aláönteni a bort. Mellészórni a szegfűszeget és az összenyomott borókabogyót.
Ezután a tepsi tetejét alufóliával lefedni. Előmelegített sütőbe, közepes lángon kb. másfél óra alatt puhára párolni. Ekkor levenni a fóliát, majd a hús mellé tenni a feldarabolt narancsokat. A narancsokat éles késsel meghámozni, úgy hogy a
fehér részéből szinte semmi ne maradjon rajta.
A húst olvasztott mézzel vékonyan megkenni, majd visszahelyezni a sütőbe és szép pirosra sütni. Amikor a hús már szép piros és a narancs is kellően megpárolódott, kivenni a sütőből és kiszedni a zsíros szaftból. Fóliával lefedni és melegen tartani.
A visszamaradt szaftról óvatosan leszedni a zsírt. Egy teáskanál keményítőt simára keverni egy pici vízzel, majd a szaftot visszatenni a tűzre, beleönteni a keményítőt, és állandó kevergetés mellett kicsit besűríteni.
Tálaláskor a szafttal meglocsolni a combokat, majd ízlés szerinti körettel kínálni.