Go Back
+ servings
Egy tányér ízletes almás csirkemájas serpenyővel, díszítve friss zsályalevelekkel.

Almás csirkemájas serpenyő

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás csirkemájas serpenyő.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 677 kcal

Hozzávalók
  

  • 4 db libamáj
  • 50 dkg alma
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 csokor zsálya
  • 40 dkg csirkemáj
  • fekete bors őrölt
  • 1 dl almabor

Elkészítés
 

  • Az almát és a libamájat alaposan megmossuk. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és közepes méretű kockákra vágjuk. A libamájat és csirkemájat is felvágjuk kisebb darabokra.
  • Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat közepes lángon. Amikor forró, adjuk hozzá a zsályaleveleket. Pár percig sütjük őket az olajban, míg az olaj átveszi a zsálya ízét. Ezután vegyük ki a zsályaleveleket és tegyük félre.
  • A zsályás olajban pirítsuk meg a liba- és csirkemáj darabokat. Amikor a májdarabok szép aranybarnára sültek, ízesítsük sóval és őrölt borssal.
  • Adjuk hozzá az almakockákat a serpenyőhöz és keverjük át őket a májjal.
  • Öntsük rá az almabort a serpenyő tartalmára. Nagy lángon pároljuk a májat és az almát, míg az alma megpuhul és az alkohol nagy része elpárolog.
  • Ha szükséges, ízesítsük még sóval vagy borssal. A tetejére helyezzük vissza a zsályaleveleket díszítésként.
  • Tálaljuk az almás csirkemájas serpenyőt melegen. Mellé ajánlott köretként a hagymás tört burgonya.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Almás csirkemájas serpenyő-höz!

Tápérték

Kalória: 677kcalSzénhidrát: 41gFehérje: 51gZsír: 35gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 15gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 1375mgNátrium: 645mgKálium: 997mgÉlelmi rost: 8gCukor: 16gVitamin A: 121900IUVitamin C: 33.8mgKalcium: 230mgVas: 74.2mg
Keyword Almabor, almás, Csirkemájas, Libamáj, Serpenyő, Zsálya
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!