A hozzávalókból linzertésztát készítünk. Vékonyra, kb. 3 mm - esre nyújtjuk. Karikákat szaggatunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük és kisütjük.
A hab készítése : 24 dkg cukrot kevés vízzel ( éppen , hogy ellepje a cukrot ) sűrűre főzzük. Közben a tojásfehérjét a maradék 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk a főzött cukrot. A főzött cukorral együtt még egy rövid ideig a habot tovább verjük.
Ezután nyomózsákba tesszük és a linzerkarikákra formázzuk. Utána a sütő legalacsonyabb fokozatán ( 100°C fokon ) szárítjuk. Nem kell túl sokáig, csak kb. 15-20 percig.
Mikor megszáradtak a közepébe lekvárt nyomunk. Olvasztott csokoládéval díszítjük.
Megjegyzés
Tálalás:
A habos linzert kiválóan lehet ajándni, hiszen nagyon mutatós és különleges sütemény. Az ünnepi asztalon is remekül mutat, és a finom ízét mindenki nagyon fogja szeretni. A habos linzert lehet porcukorral meghinteni, vagy akár csokoládéba is mártani. Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, akkor kis mogyoró vagy manduladarabokkal is díszíthetjük.Jó étvágyat a Habos linzer-hez!