Go Back
+ servings
Habos linzer

Habos linzer

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Habos linzer.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 1 óra 20 perc
Teljes idő 1 óra 30 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 677 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a habhoz:

  • 4 db tojásfehérje
  • 36 dkg cukor

Elkészítés
 

  • A hozzávalókból linzertésztát készítünk. Vékonyra, kb. 3 mm - esre nyújtjuk. Karikákat szaggatunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük és kisütjük.
  • A hab készítése : 24 dkg cukrot kevés vízzel ( éppen , hogy ellepje a cukrot ) sűrűre főzzük. Közben a tojásfehérjét a maradék 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk a főzött cukrot. A főzött cukorral együtt még egy rövid ideig a habot tovább verjük.
  • Ezután nyomózsákba tesszük és a linzerkarikákra formázzuk. Utána a sütő legalacsonyabb fokozatán ( 100°C fokon ) szárítjuk. Nem kell túl sokáig, csak kb. 15-20 percig.
  • Mikor megszáradtak a közepébe lekvárt nyomunk. Olvasztott csokoládéval díszítjük.

Megjegyzés

Tálalás:

A habos linzert kiválóan lehet ajándni, hiszen nagyon mutatós és különleges sütemény. Az ünnepi asztalon is remekül mutat, és a finom ízét mindenki nagyon fogja szeretni. A habos linzert lehet porcukorral meghinteni, vagy akár csokoládéba is mártani. Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, akkor kis mogyoró vagy manduladarabokkal is díszíthetjük.
Jó étvágyat a Habos linzer-hez!

Tápérték

Kalória: 677kcalSzénhidrát: 113gFehérje: 7gZsír: 23gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gKoleszterin: 35mgNátrium: 315mgKálium: 208mgÉlelmi rost: 2gCukor: 74gVitamin A: 1700IUVitamin C: 1.7mgKalcium: 60mgVas: 2.5mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!