Go Back
+ servings
Aszalt szilvával töltött pulykamell

Aszalt szilvával töltött pulykamell

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Aszalt szilvával töltött pulykamell.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 13 perc
Teljes idő 43 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1556 kcal

Hozzávalók
  

a bundázáshoz:

a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés
 

  • Az aszalt szilvát, ha túl kemény egy kevés vízben puhára főzzük.
  • A pulykamellet kissé kiverjük, a széleit bevagdossuk, és a szeleteket egyenként besózva a megolajozott alufóliára tesszük. Mindegyikre 1-1 szelet sonkát és sajtot fektetünk, majd a lecsöpögtetett aszalt szilvát is rárakva, szorosan föltekerjük.
  • Lábasban vizet forralunk, kissé megsózzuk és a tekercseket óvatosan beleengedjük. 10 percig főzzük, majd leszűrve hagyjuk kihűlni. A húst a fóliából kibontjuk, azután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva bundázzuk.
  • Bő, forró olajban kb. 3 perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük, végül ferdén fölszeletelve tányérra tesszük.
  • Köretnek rizi-bizi illik hozzá.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Aszalt szilvával töltött pulykamell-hez!

Tápérték

Kalória: 1556kcalSzénhidrát: 147gFehérje: 112gZsír: 59gTelített zsír: 23gTöbbszörösen telítetlen zsír: 12gEgyszeresen telítetlen zsír: 17gKoleszterin: 549mgNátrium: 5119mgKálium: 2008mgÉlelmi rost: 11gCukor: 55gVitamin A: 2700IUVitamin C: 15.7mgKalcium: 910mgVas: 9.7mg
Keyword Aszalt szilva, Bundázás, Liszt, Magyar konyha, Pulykamell, Pulykasonka, tojás, Trappista sajt, Zsemlemorzsa
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!