Az aszalt szilvát, ha túl kemény egy kevés vízben puhára főzzük.
A pulykamellet kissé kiverjük, a széleit bevagdossuk, és a szeleteket egyenként besózva a megolajozott alufóliára tesszük. Mindegyikre 1-1 szelet sonkát és sajtot fektetünk, majd a lecsöpögtetett aszalt szilvát is rárakva, szorosan föltekerjük.
Lábasban vizet forralunk, kissé megsózzuk és a tekercseket óvatosan beleengedjük. 10 percig főzzük, majd leszűrve hagyjuk kihűlni. A húst a fóliából kibontjuk, azután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva bundázzuk.
Bő, forró olajban kb. 3 perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük, végül ferdén fölszeletelve tányérra tesszük.
Köretnek rizi-bizi illik hozzá.
Megjegyzés
Jó étvágyat az Aszalt szilvával töltött pulykamell-hez!