Go Back
+ servings
Bugaci palacsinta: Hajtogatott palacsinta baracklekvárral megkenve.

Bugaci palacsinta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bugaci palacsinta.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 367 kcal

Hozzávalók
  

  • 8 db palacsinta sima édes
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 20 dkg baracklekvár
  • 1 dl barackpálinka kecskeméti

Elkészítés
 

  • Készíts elő 8 db édes palacsintát a szokásos módon. A palacsinták lehetnek előre elkészítve, vagy frissen sütve.
  • A palacsintákat hajtsuk be háromszög alakúra, majd rendezzük őket egymás mellé egy tűzálló tálban.
  • Hintsd meg a palacsintákat a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral egyenletesen.
  • Egy kis lábasban kevés vízzel forralj fel 20 dkg baracklekvárt. Amikor a lekvár felmelegedett és kissé hígul, öntsd hozzá a barackpálinka felét, és forrald össze.
  • Ezt a pálinkás-lekváros keveréket öntsd a palacsintákra.
  • Helyezd a tűzálló tálat sütőbe, és melegítsd át körülbelül 5-10 percig, csak hogy a palacsinták felmelegedjenek.
  • A maradék pálinkát melegítsd fel egy kis lábasban, majd óvatosan öntsd a már sütőből kivett, meleg palacsintákra.
  • Gyújtsd meg óvatosan a pálinkát a palacsinták tetején, hogy flambe effektust kapj. Figyelj oda, hogy biztonságos távolságból és óvatosan végezd a műveletet.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bugaci palacsinta-hoz!

Tápérték

Kalória: 367kcalSzénhidrát: 54gFehérje: 5gZsír: 8gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 0.004gEgyszeresen telítetlen zsír: 0.001gKoleszterin: 47mgNátrium: 0.5mgKálium: 7mgÉlelmi rost: 0.1gCukor: 28gVitamin C: 2.5mgKalcium: 1mg
Keyword Baracklekvár, citromhéj, desszert, Édes palacsinta, Flambe, KecsKeméti pálinka, Lángoló desszert, Magyar konyha, palacsinta, Tűzálló tál, Vaníliás cukor
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!