Go Back
+ servings
Diós zserbó

Diós zserbó

Recept ajánlat ebédre, vacsorára Diós zserbó.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1500 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A liszthez keverd hozzá a sütőport, és morzsold el benne a vajat. A tejben futtasd fel az élesztőt, majd add hozzá a lisztet, a tojást, a 15 dkg porcukrot és egy evőkanál olajat.
  • A tésztából készíts három gombócot, az elsőt nyújtsd akkorára, mint a tepsi, terítsd bele, kend meg a baracklekvárral, majd szórd meg a porcukorral elkevert dióval.
  • Ezután takard be a második, kinyújtott tésztalappal, szurkáld meg egy villával,ezt is kend meg lekvárral, és szórd meg dióval.
  • A harmadik tésztalappal takard be az egészet, szurkáld meg, majd egy óráig hagyd kelni.
  • Ezután 180°C-ra előmelegített sütőben süsd készre, ez körülbelül fél óra.
  • Közben olvaszd meg a tortabevonót, és vond be vele a kész sütemény tetejét.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Diós zserbó-hoz!

Tápérték

Kalória: 1500kcalSzénhidrát: 179gFehérje: 19gZsír: 85gTelített zsír: 35gTöbbszörösen telítetlen zsír: 24gEgyszeresen telítetlen zsír: 20gKoleszterin: 156mgNátrium: 126mgKálium: 527mgÉlelmi rost: 7gCukor: 97gVitamin A: 2300IUVitamin C: 0.3mgKalcium: 110mgVas: 6.5mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!