Go Back
+ servings
Tejszínes tormaleves füstölt sajttal és pirított sonkával

Tejszínes tormaleves füstölt sajttal és pirított sonkával

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tejszínes tormaleves füstölt sajttal és pirított sonkával.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 593 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 fej vöröshagyma kisebb
  • kókuszolaj
  • 2 l alaplé
  • 10 dkg ecetes torma csemege
  • 2,5 dl főzőtejszín sovány
  • 3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • ételízesítő
  • 1 mokkáskanál fehér bors
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 2 evőkanál petrezselyem vágott
  • 15 dkg főtt-füstölt sonka
  • 10 dkg edami sajt füstölt

Elkészítés
 

  • Az apróra vágott hagymát egy kevés kókuszolajon, folytonos kevergetés mellett megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a tormát és tovább kevergetjük.
  • Ezután felöntjük 2l alaplével és mikor felforr, ízesítjük ételízesítővel, 1 mokkáskanál őrölt fehér-borssal, 1 evőkanál nádcukorral és ha kell, akkor teszünk bele még sót.
  • Mikor felforr, pár percig főzzük, ezután a 3 evőkanál lisztből és a 2,5 dl tejszínből készített habarással sűrítjük, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
  • Tálaláskor reszelt füstölt sajttal és kókuszolajon pirított sonkával kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Tejszínes tormaleves füstölt sajttal és pirított sonkával-hoz!

Tápérték

Kalória: 593kcalSzénhidrát: 20gFehérje: 16gZsír: 46gTelített zsír: 31gKoleszterin: 130mgNátrium: 2187mgKálium: 331mgÉlelmi rost: 2gCukor: 7gVitamin A: 2013IUVitamin C: 22mgKalcium: 262mgVas: 2mg
Keyword leves, torma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!