Go Back
+ servings
Gesztenyés tekercs

Gesztenyés tekercs

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gesztenyés tekercs.
4.25 Értékelés 4 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 12 perc
Teljes idő 42 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 562 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

  • 60 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál rum

a díszítéshez:

  • csokoládé

Elkészítés
 

  • A tésztához a tojásokat szétválasztjuk.
  • A fehérjéből fokozatosan hozzáadva a cukrot kemény habot verünk.
  • Ezután a habot tovább verve, egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját is. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, azután laza mozdulatokkal a tojáshabbá forgatjuk.
  • Az így kapott keveréket sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 180°C fokon 10-12 perc alatt megsütjük a tésztát.
  • Kissé nedves konyharuhára borítjuk, azzal együtt szorosan feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.
  • A fagyasztott gesztenyemasszát felengedjük, villával összetörjük, majd összekeverjük a rummal és a vajjal.
  • A piskótát széttekerjük, és egyenletes vastagságban rákenjük a gesztenyekrémet. Ezután a konyharuha segítségével az egészet szorosan föltekerjük.
  • A sütemény tetejét bevonjuk olvasztott csokoládéval, megszórjuk csokoládéforgáccsal és cukorgyöngyökkel.
  • A desszertet tálalás előtt 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Gesztenyés tekercs-hez!

Tápérték

Kalória: 562kcalSzénhidrát: 76gFehérje: 10gZsír: 24gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gKoleszterin: 225mgNátrium: 75mgKálium: 160mgÉlelmi rost: 7gCukor: 20gVitamin A: 1000IUKalcium: 50mgVas: 2mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!