A fehérjéből fokozatosan hozzáadva a cukrot kemény habot verünk.
Ezután a habot tovább verve, egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját is. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, azután laza mozdulatokkal a tojáshabbá forgatjuk.
Az így kapott keveréket sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 180°C fokon 10-12 perc alatt megsütjük a tésztát.
Kissé nedves konyharuhára borítjuk, azzal együtt szorosan feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.
A fagyasztott gesztenyemasszát felengedjük, villával összetörjük, majd összekeverjük a rummal és a vajjal.
A piskótát széttekerjük, és egyenletes vastagságban rákenjük a gesztenyekrémet. Ezután a konyharuha segítségével az egészet szorosan föltekerjük.
A sütemény tetejét bevonjuk olvasztott csokoládéval, megszórjuk csokoládéforgáccsal és cukorgyöngyökkel.
A desszertet tálalás előtt 1-2 órára hűtőbe tesszük.