Go Back
+ servings
Bugaci tűzdelt libamell fokhagymával tűzdelve, hagymás tört burgonyával és párolt vörös káposztával tálalva.

Bugaci tűzdelt libamell

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bugaci tűzdelt libamell.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 2 hours
Teljes idő 2 hours 10 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1002 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 kg libamell bőrös, csontos
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl fehérbor száraz
  • 3 dkg

Elkészítés
 

  • A fokhagymát vékony csíkokra vágjuk, és megtűzdeljük vele a libamellet. Sóval bedörzsöljük, és legalább egy órát állni hadjuk, hogy a só jól átjárhassa.
  • Vajjal kikent tepsiben közepes hőmérsékleten kezdjük sütni, közben előbb borral, majd pecsenyelével locsolgatjuk.
  • Amikor már majdnem puha, erősebb hőfokon pirosra, ropogósra sütjük.
  • Utána kicsontozzuk, a húst ferdén szeleteljük, hagymás tört burgonyával és vörös káposztával tálaljuk

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bugaci tűzdelt libamellhez!

Tápérték

Kalória: 1002kcalSzénhidrát: 2gFehérje: 40gZsír: 90gTelített zsír: 28gTrans Fat: 1gKoleszterin: 216mgNátrium: 3136mgKálium: 837mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 438IUVitamin C: 11mgKalcium: 44mgVas: 6mg
Keyword Bugaci tűzdelt libamell, Fehérboros pecsenye, Főétel, Fokhagymás libamell, Gasztronómia, Hagymás tört burgonya, Húsvéti recept, Libamell recept, Magyar konyha, Sütés, Tűzdelés, Ünnepi étel, Vörös Káposzta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!