Go Back
+ servings
Gesztenyés hókifli

Gesztenyés hókifli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gesztenyés hókifli.
4.75 Értékelés 4 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 859 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

  • 50 dkg gesztenyepüré

Elkészítés
 

  • Az élesztőt kevés! langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  • A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
  • Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevés langyos tejet lehet még hozzá tenni, míg elérjük a megfelelő állagot.
  • Kétfelé vesszük, letakarva 15-30 percig pihentetjük. Kb. 2- 3 mm. vastagságúra nyújtjuk, köröket szaggatunk belőle, majd megtöltjük. (A töltelék lehet bármi, dió, lekvár, mák, túró, gesztenye).
  • Feltekerjük, kifliket hajtunk belőlük.
  • Sütőpapíros tepsin, előmelegített 180 °C fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
  • Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Gesztenyés hókifli-hez

Tápérték

Kalória: 859kcalSzénhidrát: 103gFehérje: 14gZsír: 43gTelített zsír: 12gKoleszterin: 19mgNátrium: 690mgKálium: 605mgÉlelmi rost: 3gCukor: 5gVitamin A: 1748IUVitamin C: 34mgKalcium: 98mgVas: 2mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!