A tészta hozzávalóit összegyúrom és három részre osztom. Kb.30*40 cm-es téglalap alakúra nyújtom és egy megfelelő méretű sütőlapon vagy egy tepsi hátulján megsütöm. 170°C - 6-8 perc.
A tejből lisztből és cukorból krémet főzök. Hagyom kihűlni.
Amikor kihűlt, hozzákeverem a már előzőleg kihabosított cukros vajat. Két részre osztom a krémet.
A egyikbe belekeverem a kakaót. Betöltöm a lapokat. Első lap-megkenem a fehér krémmel-második lapot ráteszem, enyhén megnyomom. A második lapot megkenem a csokis krémmel- ráteszem a harmadik lapot. Enyhén megnyomom.
A harmadik lap tetejére pedig rákenem a csokimáz. Jelen esetben, 10 dkg étcsokoládét megolvasztottam 2 ek tejszínnel . A tejszíntől nem lesz ropogós a csoki, de megszilárdul, így szebben lehet szeletelni.
Minimum egy napot vagy éjszakát hagyjuk pihenni, hogy a lapok átpuhuljanak.
Másnap tetszés szerint szeleteljük.
Megjegyzés
Tálalás:
A holland mézes-krémes egy szép és mutatós édesség, amelyet szépen lehet díszíteni, és többféle módon is tálalhatunk. A süteményt általában nagyobb méretben sütik meg, majd kockákra vagy szeletekre vágják, és tányérra helyezik. A tálalás során a sütemény tetejét lehet díszíteni porcukorral, reszelt csokoládéval, gyümölcsökkel, dióval vagy akár tejszínhabbal is. A holland mézes-krémes hidegen, szobahőmérsékleten vagy melegen is tálalható, azonban a legfinomabb hidegen. Javasolt, hogy legalább fél órát hűtőben hűtsük le a süteményt, mielőtt tálaljuk, hogy az ízek összeérjenek, és a tészta is jobban szilárduljon.Jó étvágyat a Holland mézes-krémes-hez!