Go Back
+ servings
Aranybarna tetejű, frissen sült almás crumble egy üveg tálon.

Almás crumble

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás crumble.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás desszert
Konyha Angol
Mennyiség 4 főre
Kalória 671 kcal

Hozzávalók
  

  • 2 evőkanál mazsola
  • 2 evőkanál rum
  • 1,5 kg alma
  • 1/2 kávéskanál fahéj

a kikenéshez:

a tésztához:

Elkészítés
 

  • A mazsolát keverjük össze a rummal, és fél órát hagyjuk állni.
  • A vajat vágjuk kis kockákra, és hagyjuk megpuhulni. Adjuk hozzá a lisztet, a cukrot, a sót, és morzsoljuk össze.
  • A sütőt melegítsük elő 150°C fokra, és vajazzunk ki egy hőálló tálat.
  • Az almát hámozzuk meg, vágjuk negyedekre, és magozzuk ki. Vágjunk vastag gerezdeket és tegyük a kivajazott tálba. Az almát szórjuk meg a lecsepegtetett mazsolával, a fahéjjal, és osszuk el rajta a tésztát.
  • 45 percig süssük, majd amikor kész tejszínhabbal kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Almás crumble-hoz!

Tápérték

Kalória: 671kcalSzénhidrát: 101gFehérje: 7gZsír: 30gTelített zsír: 18gTrans Fat: 1gKoleszterin: 81mgNátrium: 456mgKálium: 532mgÉlelmi rost: 11gCukor: 59gVitamin A: 1079IUVitamin C: 18mgKalcium: 47mgVas: 2mg
Keyword almás, Crumble, Cukor, Fahéj, Liszt, Mazsola, Rum, Vaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!