Go Back
+ servings
Spenótos galuska

Spenótos galuska

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Spenótos galuska.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 820 kcal

Hozzávalók
  

a galuskához:

a tálaláshoz:

Elkészítés
 

  • A liszthez adom a tojást, sót és kb. 10-15 dkg friss vagy kiolvasztott spenótpürét. Robotgéppel keverem és folyamatosan langyos vizet adagolok hozzá úgy, hogy a szokásos állagú galuskatésztát kapjak.
  • Míg a főzővíz felforr a tészta áll és sűrűsödik, dagad kicsit. A frissen szaggatott nokedlire kevés olívaolaj vagy margarin kerül.
  • Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal, az eredeti recept szerint füstölttel.
  • Gazdagíthatjuk pirított szalonnadarabkákkal vagy sült sonkadarabokkal is.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Spenótos galuska-hoz!

Tápérték

Kalória: 820kcalSzénhidrát: 97gFehérje: 23gZsír: 37gTelített zsír: 16gTrans Fat: 1gKoleszterin: 132mgNátrium: 741mgKálium: 398mgÉlelmi rost: 4gCukor: 1gVitamin A: 3886IUVitamin C: 11mgKalcium: 249mgVas: 7mg
Keyword tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!